Werner Quintens (San Giuliano) overleden

Het zijn zwarte dagen bij San Giuliano dei Fiamminghi in Rome. Precies op dezelfde dag dat kardinaal Jan Schotte stierf, is ook mgr. Werner Quintens, ereprelaat van de paus en gewezen kerkelijk raadsheer van de Belgische Ambassade bij de H. Stoel, overleden. De enorme kennis van de goedlachse en zeer belezen Werner worden nu al als een gemis ervaren.

Werner Quintens werd geboren te Oostende op 21 december 1937 en priester gewijd in Mariakerke (Oostende) op 26 juli 1962. Quintens behaalde een licentie in filosofie aan de Katholieke Universiteit Leuven en een licentie in theologie aan de Pauselijke Universiteit Gregoriana te Rome. Hij doctoreerde in de bijbelse wetenschappen aan het Pontificium Institutum Biblicum te Rome. In 1967 werd Werner Quintens benoemd tot professor aan het Grootseminarie te Brugge. In hetzelfde jaar werd hij tevens benoemd tot geestelijke directeur van de afdeling theologie.

In 1972 werd hij rector van het Belgisch Pauselijk College te Rome en in 1974 kapelaan van Zijne Heiligheid. In 1987 werd hij ereprelaat van Zijne Heiligheid. Mgr. Quintens was van 1972 tot 2003 Kerkelijke Raad bij de Ambassade van Belgixc3xab bij de H. Stoel. In 1997 kreeg hij eervol ontslag als rector van het Belgisch Pauselijk College te Rome. Hij kon het werken echter niet laten en gaf tegenwoordig nog enkele uren les aan de Libera Universitxc3xa0 Maria Santissima Assunta in Rome. Van 1989 tot 1997 was mgr. Quintens ook rector van de Koninklijke Belgische kerk Sint-Juliaan-der-Vlamingen te Rome, een functie die momenteel wordt waargenomen door Pater Hugo Vanermen, mSC.

Er is nog meer slecht nieuws te melden bij San Giuliano. Kardinaal Jan Schotte, sinds 1994 titularis van deze Belgische kerk te Rome, is eveneens gisteren (maandag 10 januari) overleden.

De uitvaartdienst voor kardinaal Schotte heeft plaats op vrijdag 14 januari a.s. om 11 uur in de Sint-Pietersbasiliek in Rome en zal worden voorgegaan door paus Joannes Paulus II. De eucharistieviering wordt gecelebreerd door kardinaal Joseph Ratzinger, prefect van de Congregatie voor de Geloofsleer en deken van kardinalencollege, en de in Rome aanwezige kardinalen. Exc3xa9n van hen zal kardinaal Godfried Danneels zijn, die in Rome vergezeld wordt door mgr. Roger Vangheluwe, bisschop van Brugge. De begrafenis van Werner Quintens vindt plaats op zaterdag 15 januari om 11 uur in de kerk Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart – Onze-Lieve-Vrouw Koningin te Mariakerke (Oostende). Deken Jozef Dessein gaat voor in de uitvaartplechtigheid, mgr. Roger Vangheluwe, bisschop van Brugge, leidt de absoute, het afscheidsritueel voor de overledene waarmee de eucharistieviering wordt afgesloten.

http://www.sangiuliano.org

No Responses Yet to “Werner Quintens (San Giuliano) overleden”

  1. marc vandergucht Says:

    Mgr.Werner Quintens was in feite “weggepromoveerd” uit het bisdom Brugge : te breeddenkend…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s