Bernard van Daele schrijft nieuw boek over de Romeinse marine

De Romeinen waren geen geboren zeevaarders en legerdienst aan boord van een schip was veeleer minderwaardig. Maar Rome slaagde erin de troeven van het landleger over te dragen op zijn marine. Discipline, bekwame leiding, doeltreffende uitrusting en efficixc3xabnte logistiek vanuit diverse zeehavens maakten de Romeinse vloot succesvol. Met wendbare galeien, voortgestuwd door getrainde roeiers en volgestouwd met zware infanteristen, wist Rome zelfs Carthago te overtreffen.

Kusten beschermen, zee-engten en -toegangen controleren, zeeslagen uitvechten of afwenden, langs rivieren binnendringen in vijandig gebied: zonder een permanent gevechtsklare zeemacht had Rome nooit zijn grote imperium kunnen inpalmen en behouden.

Het nieuwe boek van Bernard van Daele (auteur van Het Romeinse Leger) brengt een levendige kennismaking met de Romeinse zeestrijdkrachten, vanaf de Republiek tot in de late Keizertijd. Hij geeft je antwoorden op vragen zoals: hoe werkte de Romeinse marine? Roeiers, matrozen, legioensoldaten, scheepskapiteins: wie vervulde welke rol? Hoe verliep het dagelijkse leven van een marinier? Hoe werden katapulten, vlammenwerpers en potten met schorpioenen ingezet? Rammen, enteren, beschieten: welke gevechtstactieken waren populair? En welke zeeslagen heeft Rome op zijn palmares?

S.P.Q.R. organiseert een boekvoorstelling met de auteur op donderdag 7 december om 20 u. in het Italiaanse Ereconsulaat, Naamsestraat 44 in Leuven. Het boek is die avond natuurlijk ook te koop en de auteur zal het met veel plezier signeren.

De Romeinse Marine
Auteur: Bernard van Daele
Uitgever: Davidsfonds
Prijs: 24,95 euro
ISBN 9058264017
ISBN13 9789058264015
Formaat: 24 x 17 x 00
Gewicht: 710 g
Aantal pagina’s: 254

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.