Individuele bezoekers kunnen online reserveren voor Vaticaanse musea, maar via website ook postzegels en munten bestellen

De gouverneur van Vaticaanstad, kardinaal Giovanni Lajolo, kondigt aan dat vanaf 1 juni a.s. niet alleen groepen maar ook individuele bezoekers hun ticket voor de Vaticaanse musea online kunnen bestellen via de zeer knap gebouwde internetsite http://www.vaticanstate.va. De Vaticaanse musea zijn – zoals in een eerdere nieuwsbrief gemeld – sinds 1 januari 2008 dagelijks ook al twee uur langer open. Er worden ook plannen gemaakt voor een extra ingang, zodat bezoekers minder lang moeten wachten voordat zij het museum kunnen bezoeken. De drie maatregelen zijn erop gericht de toestroom van bezoekers op te vangen. Kardinaal Lajolo maakte bovendien bekend dat de Vaticaanse musea een nieuwe ondergrondse vleugel gaan bouwen, die volledig zal gewijd zijn aan hedendaagse kunst.

Daarnaast is er ook bijzonder goed nieuws voor postzegel- en muntenverzamelaars. Zij kunnen nu hun munten en postzegels eveneens online bestellen via dezelfde Vaticaanse website. Ook reproducties van de belangrijkste kunstwerken in de Vaticaanse musea kunnen langs deze weg worden besteld. De digitalisering van het Vaticaan houdt daarmee niet op. Vijf gloednieuwe webcams, waarvan ondermeer eentje gericht is op het Sint-Pietersplein en een op het graf van de vorige paus Johannes Paulus II, brengen voortaan 24 uur op 24 live beelden vanuit Vaticaanstad. De site is echter vooral bestemd als communicatiemiddel naar de buitenwereld. Deze brengt alle informatie over de diensten en de activiteiten in de kleinste staat ter wereld, evenals de geschiedenis ervan. Er zijn directe links naar de officixc3xable website van het Vaticaan en de musea.

De nieuwe website werd uitgewerkt in samenwerking met Telecom Italixc3xab en was sinds december in proef online maar enkel in het Italiaans toegankelijk. Voortaan kan men er ook in het Engels, het Frans, het Duits en het Spaans terecht. Ondertussen haalt de site nu reeds bezoekerscijfers die in de miljoenen lopen. De belangstelling is enorm en die zal na 1 juni zeker niet afnemen. Het Vaticaan kan maar best een stevige server hebben klaarstaan om de toevloed aan nieuwe website-bezoekers op te vangen. De site wil vooral pelgrims en toeristen een dienst bewijzen. “Daarvoor gebruiken wij zoveel mogelijk moderne middelen, overeenkomstig de wens van wijlen paus Johannes-Paulus II”, aldus webmaster Eugenio Hasler.

www.vaticanstate.va

Geen reacties to “Individuele bezoekers kunnen online reserveren voor Vaticaanse musea, maar via website ook postzegels en munten bestellen”

 1. S.P.Q.R. Says:

  Beste,

  Neen, dat kan hier niet. Zie de eerdere reacties hierna.

 2. Ton Says:

  ik zou graag online 2 kaarten voor het vaticaan bestellen. kan dat hier?
  bezoek is gepland begin juli!

 3. de bock yo Says:

  ik zou twee kaarten willen voor het vaticaan op 22 juni

 4. S.P.Q.R. Says:

  Beste, u vergist zich van aanbieder, wij verkopen geen kaarten! Voor dit museum kan je enkel reserveren in groep (in principe 15 personen). Voor zo’n groep gaan de deuren ook vroeger open, tussen 8 en 9 u. ipv om 10 u. Je bestelt dan een gids, de gids maakt vervolgens de reservatie online (vroeger moest hij of zij zelf mee aanschuiven met de rest, sinds enige tijd kan dat vooraf online gebeuren) en de gids wacht je op de gewenste dag op bij een speciale desk in het museum. Erg goedkoop is het niet… Je moet de reservatie bovendien twee tot drie weken vooraf maken (kalme periodes) of zelfs tot twee maanden vooraf (drukkere periodes). Vooraf dien je ook een lijst met de namen van de deelnemers in te dienen. Je ontvangt een schriftelijke bevestiging (fax) als alles in orde is.

  http://mv.vatican.va/3_EN/pages/z-Info/MV_Info_Servizi_Visite.html

  en http://www.vaticanstate.va

  Om niet te lang hoeven aan te schuiven ga je best zo vroeg mogelijk naar de ingang van het museum.
  Sinds kort zijn de Vaticaanse musea langer geopend. De collectie is nu toegankelijk van 8.30 tot 18 uur. Bezoekers mogen binnen tot 16 uur. Als je ervoor zorgt rond 8 u. ’s morgens ter plaatse te zijn zal de drukte nog best meevallen. De toegangsprijs tot de musea bedraagt 14 euro. Dat lijkt veel, maar er is ook veel te zien. Om alle collecties rustig te bekijken heb je meerdere dagen nodig.

 5. e maas Says:

  Waar kan ik on line 3 kaarten bestellen voorhet vaticaans museum?

 6. martine galmart Says:

  Ik wil graag 2 online kaarten voor het vaticaans museum voor 1 april

 7. r maas Says:

  Ik wil graag online 2 kaarten voor het vaticaan bestellen. Als dat niet kan , waar dan wel?

 8. r maas Says:

  Ik wil graag online 2 kaarten voor het vaticaan bestellen. Als dat niet kan , waar dan wel?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.