Wie is wie in de Klassieke Wereld?

Personages uit de klassieke oudheid, er zijn er heel wat. Maar waar werden ze ook al weer bekend om? Wat zijn de belangrijkste werken van Euripides? En de Metamorphosen, waren die niet door Ovidius geschreven? In Wie is wie in de klassieke wereld vind je op deze en honderden andere vragen snel en eenvoudig het antwoord. Op overzichtelijke en vakkundige wijze worden vrijwel alle belangrijke personen uit de klassieke wereld voor het voetlicht gebracht.

Dit handzame naslagwerk is ideaal voor iedereen die in korte tijd wil achterhalen wie een bepaald persoon uit de klassieke oudheid was. Het stevig gekaft boek geeft in handig formaat een mooi overzicht van de Klassieke Oudheid van ca. 800 v. Chr. tot ca. 600 n. Chr. Staan erin: de voornaamste filosofen, politici, schrijvers, mythologische figuren, functies in politiek en godsdienst, bevolkingsgroepen, standen.

Het naslagwerk heeft zijn sterke en zijn zwakke kanten. Bij de eerste horen de omvangrijke periode van 1400 jaar, de brede kijk, de heldere bladspiegel, stevige omslag, klare taal en de redelijke prijs. Zwakke punten zijn de onvolledigheid: lang niet alle mythologische namen staan erin; plaatsen van veld- of zeeslagen ontbreken. Bovendien zijn er geen verwijzingen naar vandaag: bij Trajanus had men bv. Xanten mogen vermelden. Hier en daar stoot je op een drukfoutje (bijvoorbeeld Hespenden i.p.v. Hesperiden, p. 94). Daarnaast ontbreken de namen van de samenstellers. De doelgroep van deze uitgave is de professionele classicus om snel iets op te zoeken, maar allicht nog meer: scholieren en gexc3xafnteresseerde leken. (Tekst: Jef Abbeel)

Wie is wie in de Klassieke Wereld.
Uitgeverij Kok Omniboek, Kampen / VBKU, Wommelgem, 2007.
223 pagina’s.
ISBN 978 xe2x80x93 90 xe2x80x93 5977 xe2x80x93 2229.
Prijs 13,90 euro.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.