Lekkere porchetta smullen van het kraampje

In Rome is weer de heerlijke tijd aangebroken dat je op straat een broodje porchetta kan eten. Porchetta is geroosterd varken dat z’n karakteristieke smaak ontleent aan de wilde venkel waarmee de buik wordt gevuld. In heel midden Italie zijn ze zeer trots op hun porchetta. Ze roepen dan ook allemaal dat het hun eigen, typische streekproduct is. Toch zijn er maar weinig mensen die echte porchetta kunnen maken. De belangrijkste ingredienten zijn namelijk een jong, volledig ontbeend varken van maximaal 50 kg en een grote houtoven. Dit is natuurlijk geen huis, tuin en keuken-klusje. Daarom worden de meeste varkens met een aantal tegelijk klaargemaakt, waarna de verkopers ermee uitpakken op de plaatselijke markten, voor hun winkels en in kraampjes. Het varken wordt aan de binnenkant bestrooid met zout, zwarte peper, venkel en look en verder opgevuld met orgaanvlees dat op voorhand werd gekookt en op dezelfde manier gekruid. Het varken wordt weer daarna weer dichtgenaaid en op houtvuur aan het spit gebraden. Dit alles zorgt voor de zeer typische smaak.

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s