Makers Angels & Demons bouwden Rome zelf na

Op 4 mei heeft in Rome de wereldpremière plaats van ‘Angels & Demons’, een film van Ron Howard, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Dan Brown, bij ons beter gekend als ‘Het Bernini Mysterie’. Voor de opnames van de film Angels & Demons, die op 18 mei wereldwijd in de bioscopen komt, werd ondermeer het Sint-Pietersplein volledig nagebouwd. De makers was de toegang tot het echte plein in Vaticaanstad verboden, waarna ze een replica bouwden op een immense sound stage in Los Angeles. Ook het Piazza Navona in Rome werd gereconstrueerd, evenals het interieur van de Santa Maria del Popolo en de Santa Maria della Vittoria.

Angels & Demons is de opvolger van de succesvolle film The Da Vinci Code. In de film moet hoofdrolspeler Robert Langdon (rol van Tom Hanks) een moord op een wetenschapper oplossen, en komt hierbij tot de ontdekking dat de Illuminati, een uitgestorven gewaande, mysterieuze sekte, een bom onder het Vaticaan heeft gelegd, net tijdens een conclaaf. Ook zijn de vier kardinalen waarvan men verwacht dat ze de grootste kans hebben om tot paus verkozen te worden, de zogenaamde preferiti, gegijzeld. Elk uur zal er een sterven, met behulp van één van de vier elementen. Samen met de dochter van de vermoorde wetenschapper, Vittoria Vetra, volgt Langdon een eeuwenoud spoor, dwars door Rome, om de daders te pakken.

Omdat de katholieke kerk niet blij was met haar rol in de Ron Howard’s vorige film, verbood ze de cast en crew de toegang tot het Sint-Pietersplein en elke katholieke kerk. Daarop besloot het filmteam om het plein te herbouwen op een parkeerplaats in Hollywood Park. De replica, vervaardigd uit vezelplaat en piepschuim, is uiteraard niet zo groot als het echte Sint-Pietersplein. Wel zijn tot in detail heiligdommen als de Sixtijnse kapel nagemaakt. Toen de opnames op het nagebouwde Sint-Pietersplein waren voltooid, werd het decor omgebouwd tot het Piazza Navona. Hier bevindt zich onder meer de fontein La Fontana dei Quattro Fiumi van Bernini, waarin een kardinaal wordt verdronken. De makers hadden geen problemen met de toegang tot dit eveneens beroemde plein in Rome, maar ze werden gehinderd door restauratiewerkzaamheden. Zo stond de echte Quattro Fiumi-fontein constant in de steigers.

www.angelsanddemons.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.