Eerste congres over Pompeii in Nederland

Al meer dan 250 jaar zijn er opgravingen aan de gang in de antieke Romeinse stad Pompeii, die in het jaar 79 onder een dikke laag vulkaanas werd bedekt en daardoor bewaard bleef. Toch is het archeologisch onderzoek nog lang niet afgerond. Eerst werden er kunstschatten en kleurrijke muurschilderingen opgegraven, daarna lag de focus op urbanistiek en wooncultuur. Elke nieuwe opgraving maakt mensen steeds nieuwsgieriger naar deze bijzondere plek.

Het eerste Pompeii-congres in Nederland biedt op 12 maart in het Thermenmuseum in Heerlen een nieuwe kijk op deze archeologische site. Zeven enthousiaste wetenschappers zullen de resultaten van hun recente onderzoek laten zien, en erover vertellen. Doel van het congres is het nieuwste onderzoek breder bekend te maken aan iedereen die gexc3xafnteresseerd is in geschiedenis en archeologie, zowel de professional als liefhebber.

Het zijn precies de nieuwste onderzoeken die een andere blik op Pompeii tonen. Door toepassing van moderne technieken op de oude huizen en het Centrale Badgebouw blijken we een onverwachte kijk in de Pompeiaanse samenleving te krijgen. Maar ook minder opvallende zaken als graffiti op muren levert interessante informatie op. Verder staan Pompeiaanse huisgoden, drie generaties Goethe en Pink Floyd op het programma. Het congres wordt georganiseerd door xe2x80x98Rubico xe2x80x93 Filosofie en Cultuurxe2x80x99 in nauwe samenwerking met het Thermenmuseum in Heerlen. Dit Romeinse badgebouw in Heerlen is voor iedereen toegankelijk.

Thermenmuseum
Coriovallumstraat 9
6411 CA Heerlen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.