De duurste kamer van Rome

Het Westin Excelsior hotel, gelegen aan de Via Vittorio Veneto 125, blijft ook dit jaar op nummer 1 staan in het lijstje van de duurste hotels van Rome. Het Westin stak vorig jaar het jarenlang onbedreigde Hotel Hassler-Villa Medici voorbij als duurste verblijf. Dat kwam toen door de prijsverhoging van de zogenaamde La Cupola Suite, de imposante torenflat van het Westin waarvoor afhankelijk van het seizoen, gemiddeld 21.000 euro per week betaalt.

Voor dat bedrag mag je overigens niet eens ontbijten, dat kost 42 euro per persoon extra. De Villa Cupola van het Westin Excelsior is de geliefde verblijfplaats van ondermeer filmregisseur Steven Spielberg, wanneer die even komt genieten in Rome. De hoteldirecties verklaren de populariteit van de peperdure kamers door de toenemende vraag van diplomaten en belangrijke politici. Maar er is ook heel wat vraag van andere welgestelde reizigers.

De suite is ingericht in Romeinse stijl. Naast de fraaie koepel en de wanden, die versierd zijn met taferelen van Pompei, schilderijen en frescoxe2x80x99s, treft de bezoeker er ook gebrandschilderd glas aan dat versierd is met mythologische figuren. De suite, voorzien van alle denkbare luxe, bevindt zich op de vijfde en de zesde verdieping en heeft een oppervlakte van ongeveer 566 m2.

Er zijn 3 slaapkamers, 3 badkamers, een privxc3xa9 fitnesszaal en een privxc3xa9 sauna. De terrassen en balkons die boven de Via Veneto uitsteken, hebben een totale oppervlakte van 168 m2. De suite beschikt over een eigen geacclimatiseerde wijnkamer met daarin zo’n 150 topflessen, waarvan alle soorten beschikbaar zijn in ruim voldoende hoeveelheden.

De voorkeur van de rijken der aarde ging (en gaat) nochtans jarenlang uit naar het Hassler-hotel, aan Piazza Trinitxc3xa0 dei Monti 6. Er is bijvoorbeeld geen enkel hotel in Italixc3xab dat zoveel Amerikaanse presidenten herbergde. Eisenhower logeerde er, die vooral de stijl, de vreedzaamheid, de rust en de discretie van het huis apprecieerde. Na hem volgden nog Truman, Kennedy, Reagan, Ford en Bush. Ook mevrouw Roosevelt was hier eveneens een veel geziene gast.

In het gulden boek van het Hassler staan ook de namen van de Monegaskische vorstin Grace Kelly, de sjah van Iran en zijn gemalin Farah Diba, prinses Diana, en de koninklijke paren van Spanje, Zweden, Denemarken. Namen van beroemdheden citeren is hier een prettig spelletje: de voormalige Franse president Chirac sliep hier, maar ook de Nobelprijswinnaars literatuur Gabriël Garcia Marques en John Steinbeck, de kunstenaars Picasso en Botero, de drie tenoren Pavarotti, Carreras en Domingo, ex-Beatle Paul McCartney, en talrijke filmacteurs, waaronder Marlène Dietrich, Charlie Chaplin, Clint Eastwood, Jack Nicholson, Audrey Hepburn en vele, vele anderen.

Het Westin Excelsior pakt nochtans ook graag uit met beroemdheden die voor hun luxekamers kiezen, maar lijken toch lang niet zoveel mensen te kunnen overtuigen. Ofwel zijn hun gasten gewoon veel discreter en staan ze veel meer op hun privacy. Toch verkiest zelfs de voormalige topman van Microsoft, Bill Gates, iemand die niet echt op een euro meer of minder hoeft te letten, de presidentiële suite van het Hassler vóór de koepelkamer van het Westin. Hij doet dat naar verluidt voor het uitzicht (vooral bij nacht) op de Eeuwige Stad met haar duizenden lichtjes.

Ook de grote kunstenaars en beroemdheden, die destijds beneden in de omgeving van Piazza di Spagna logeerden of woonden, klommen zowat dagelijks de trappen op om van daaruit van het uitzicht op Rome te genieten: Goethe, Keats, Shelley, Dickens, Gogol, Byron… om er slechts enkele te vermelden. Je kan hen natuurlijk geen ongelijk geven. Want op het terras van de Hassler suites zit je nog eens twintig meter hoger dan waar deze mannen uit het verleden toen stonden. Wie zou zich dan in een koepel willen opsluiten?

U mag natuurlijk altijd zelf oordelen of ons een weekje uitnodigen in deze etablissementen zodat we het samen allemaal even grondig kunnen uittesten. In afwachting zullen we het nog even bij de respectievelijke hotelwebsites houden…!

http://excelsior.hotelinroma.com
http://www.hotelhasslerroma.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s