Gratis reisgidsen voor Rome en Italië

Een gratis reisgids voor Rome en Italië: dit klinkt sommigen wellicht als muziek in de oren. Toch is het mogelijk. Je hoeft er zelfs helemaal niets voor te doen. Op onderstaande website is het mogelijk gratis honderden e-boeken in diverse genres te downloaden. Er is keuze tussen drie hoofdcategorieën: reisgidsen, studieboeken en zakelijke boeken. De boeken worden aangeboden in PDF-formaat. Digitale boekwinkels vind je in ons kleine Nederlandse taalgebied tegenwoordig wel vaker maar wanneer daar iets gratis wordt aangeboden blijft het aanbod meestal beperkt tot een handvol oude werken waarop geen auteursrecht meer rust. Dan scoort uitgever BookbooN.com heel wat beter inzake gratis digitale literatuur.

Volgens de initiatiefnemers bevatten de gratis reisgidsen unieke feiten over de geschiedenis en bezienswaardigheden van topbestemmingen wereldwijd. Dat is misschien lichtjes overdreven maar we namen de proef op de som en haalden de gids voor Rome even binnen. Zeker voor de doorsnee toerist is dit een behoorlijk boek. Er verschijnen in de winkelrekken soms reisboekjes die inhoudelijk minder te vertellen hebben. Een mooi kaftje en prachtige foto’s zijn niet altijd een garantie voor evenwaardige informatie.

Er zitten soms wel wat rare kronkels in deze Romegids. Zo weigert de auteur blijkbaar een ander openbaar transportmiddel te gebruiken dan de metro, wat erin resulteert dat voor een bezoek aan bijvoorbeeld de Santa Maria in Trastevere of zelfs de Janiculus-heuvel, de metrohalte Circo Massimo als de meest geschikte afstapplaats wordt opgegeven. Wat strikt genomen natuurlijk wel correct is maar een beetje absurd.

De door BookbooN.com aangeboden online boeken zijn volgens de uitgever geschreven door professoren van universiteiten uit heel de wereld en door vooraanstaande experts binnen hun vakgebied. BookbooN is een Deense online uitgever van gratis elektronische boeken, die inmiddels actief is in dertien Europese landen. Hun website is beschikbaar in negen talen.xa0De meeste literatuur op de site is Engelstalig, maar er valt ook heel veel Nederlandstalig materiaal te downloaden. De meest uitgebreide afdeling vormen de Studieboeken, met titels voor ruim dertig verschillende vakken (van biologie tot wiskunde) en een aantal aanverwante publicaties, zoals ‘Studeren in het buitenland’ en ‘Carrixe8re & Solliciteren’.

In het Business-gedeelte vind je dan weer uiteenlopende boeken voor professionals met thema’s als communicatieve vaardigheden, financieel management, sales en strategie. Ook voor het aanscherpen van je PowerPoint- of Excel-vaardigheden ben je hier aan het juiste adres, dankzij een speciale afdeling met Office-literatuur. Enkele tientallen geïllustreerde Reisgidsen van zowel landen, regio’s als steden maken het aanbod compleet. Alle boeken zijn overigens speciaal voor BookbooN.com geschreven. Je zult deze werken daarom ook nergens anders aantreffen.

Registreren op BookbooN.com is niet nodig. De enige wederdienst die de site voor de gratis boeken vraagt is dat je je even inschrijft op de BookbooN-nieuwsbrief. Voor wie zich afvraagt waaruit de Deense uitgever zijn inkomsten haalt: de publicaties worden gefinancierd door in-book advertenties. Om de paar bladzijden zul je dus op een halve pagina reclame stuiten. Maar gezien het gratis materiaal dat je ter beschikking krijgt neem je dat er graag bij.

Voor mensen met technische angsten: voor het lezen van de elektronische boeken van BookbooN.com heb je absoluut geen iPad of andere trendy tablet nodig. Alle werken zijn vastgelegd in het PDF-formaat, dus een gewone pc, laptop of netbook met het gratis verkrijgbare programma Adobe Acrobat Reader – dat standaard op heel wat computers aanwezig is – is ook al voldoende. En ook nog prettig: de PDF-bestanden zijn niet beveiligd. Je kan ze dus ook eenvoudig afdrukken op papier en zelf een gelegenheidsboekje samenstellen dat je op reis kan meenemen. Misschien iets minder praktisch dan een echte reisgids maar dus wel helemaal gratis.

http://bookboon.com/nl

Eén reactie to “Gratis reisgidsen voor Rome en Italië”

  1. dankje wel, daar kunnen we deze zomer weeral met op vakantie vertrekken, grtz Wouter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.