Nieuw winkelconcept combineert wijn, gastronomie en boeken

Rome blijft een stad waar heel wat winkelgroepen graag nieuwe trends uittesten en lanceren. Begin juli opende in de eeuwige stad RED, het nieuwe winkelconcept van Feltrinelli. Een boekenwinkel gecombineerd met een fraai restaurant, een enoteca en een delicatessenwinkel. De grenzen van het concept ‘boekencafxe9’ worden hier nog maar eens grondig verlegd. Dat je RED, wat staat voor Read Eat Dream ook nog eens kan lezen als ‘rood’ is geen verrassing bij Feltrinelli. Designers mochten zich met deze kleur overigens lekker uitleven in de nieuwe winkel. Een ontmoeting tussen literatuur en gastronomie, met alles wat daar tussen te vinden is. Dat is in een notedop de omschrijving van deze nieuwe megastore, een winkel van 650 m2. Als het concept aanslaat wordt dit het begin van een nieuwe reeks in heel Italixeb.

Feltrinelli wil op vrij korte termijn een RED openen in ondermeer Parma, Bologna, Florence en Milaan. Zelf omschrijft Inge Feltrinelli, de voorzitter van Giangiacomo Feltrinelli Editore het concept als een nieuwe generatie boekenwinkel, die meer dan ooit een ontmoetingsplaats wordt. Er zullen niet alleen presentaties van nieuwe boeken gebeuren, maar er gaan evenzeer productvoorstellingen door olijfolieproducenten, degustaties met bekende wijnboeren, showcookings, enz. plaats hebben.

In de ruime bar kan je niet alleen terecht voor een kopje koffie maar kan je met andere boekenliefhebbers afspreken voor een hapje,een glaasje wijn of een Italiaans streekbiertje, dat kan allemaal. Al blijft het toch even wennen om tussen de boeken te snuisteren tussen rekken met pastasauzen en kazen. Voor het restaurantgedeelte is de jonge chef-kok Massimiliano Sepe verantwoordelijk.

De boekwinkel telt ongeveer 20.000 titels. Een uitgebreide afdeling is gewijd aan eten, wijn en reizen. Tafels en wanden zijn voorzien van iPad’s. Daarmee kunnen klanten gratis op het internet, via een interne databank nagaan of een bepaalde titel beschikbaar is en boeken reserveren. De zaak is alle dagen open van 9 u. tot 22 u. (keuken van 12 tot 15 u. en van 19 tot 22 u., cafetaria vanaf 9 u.). Bij RED, boekenwinkel, voedings- en restaurantgedeelte samen, werken momenteel 35 mensen.

RED (boekenwinkel)
Via del Corso 506, Roma
Tel.: 063612370
roma-corso@lafeltrinelli.it

Red (restaurant)
Tel.: 06 321 36 76
red.roma@afsf.it

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.