Precieze plek waar Julius Caesar stierf wellicht ontdekt

Spaanse archeologen beweren dat ze aan de Largo di Torre Argentina in hartje Rome de precieze plek hebben gevonden waar Julius Caesar in 44 voor Christus werd vermoord. Julius Caesar werd op 15 maart van dat jaar door politieke rivalen met messteken om het leven gebracht, omdat hij te veel macht had gekregen. Dat gebeurde tijdens een zitting van de Romeinse Senaat.

De onderzoekers vonden in de restanten van het theatergebouw van Pompeius, waar de Senaat toen tijdelijk vergaderde omdat het echte senaatsgebouw op het Forum Romanum was vernield door een brand, een betonnen plaat van drie meter breed en twee meter hoog, die niet bij de structuur van het gebouw past.

Volgens de onderzoekers plaatste Caesars adoptiefzoon en opvolger Augustus die om de plek van de moord te verzegelen. De vondst van de plaat bewijst wat in oude teksten over de moord geschreven staat, namelijk dat Caesar de vergadering voorzat waarin hij werd vermoord. De plaat werd namelijk vooraan in de ruimte gevonden die toen dienst deed als vergaderzaal, op de plek waar de voorzitter zou hebben gezeten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.