Aantal toeristen in Rome met maar liefst 1,2 miljoen gestegen

Ondanks de economische crisis heeft het toerisme in Rome het voorbije jaar een enorme groei meegemaakt. Vorig jaar kwamen er maar liefst 1.200.000 bezoekers méér naar Rome dan het jaar voordien. Dat is een stijging met 5,11 procent. In totaal lokt Rome nu meer dan 12 miljoen toeristen per jaar. Samen zijn die goed voor ruim 30 miljoen overnachtingen in de stad, een groei met 4,28 procent. Volgens Turismo Roma is het de unieke combinatie van archeologische pracht, fijne winkels, lekkere restaurants, buitengewone musea, veel gezelligheid en cultuur van topniveau die Rome zo’n goede cijfers bezorgt. De permanente promotie die Rome in het buitenland voert begint eveneens te renderen.

Het zijn vooral de Chinese toeristen die de cijfers flink opdrijven. Het aantal bezoekers uit China is met zowat 20 procent gestegen, gevolgd door de eveneens flink in aantal toegenomen Australiërs (+ 13 procent), Brazilianen (+ 12,5 procent) en Russen (+ 10,5 procent). Er waren 9 procent meer Japanse toeristen en ook het aantal toeristen uit Frankrijk en Duitsland steeg met respectievelijk 5,5 en 5 procent.

“Het ‘merk’ Rome blijft het bijzonder goed doen. De belangstelling voor Rome is duidelijk nog gegroeid. De moeite die we hebben gedaan om ons ‘product’ te promoten is duidelijk geslaagd” verklaart schepen van Toerisme Antonio Gazzellone. Ook voor burgemeester Gianni Alemanno zijn de goede cijfers een opsteker in dit verkiezingsjaar. Alemanno is verheugd dat Rome een resultaat neerzet dat op internationaal niveau tegen alle trends in gaat.

Federalberghi Roma , de belangenvereniging van hoteluitbaters, stelt dat een deel van het succes ook te danken is aan het feit dat, ondanks de economische crisis, de prijzen van de hotels in Rome nauwelijks gestegen zijn. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen, maar veel hotels hebben, ondanks de stijgende kosten, geprobeerd hun prijzen op hetzelfde niveau te houden dan de jaren voordien. De bezoekers en touroperators hebben dat ongetwijfeld gewaardeerd.

Om dit stukje te besluiten: de enorme geldsom die al deze toeristen jaarlijks uitgeven in de stad is eveneens gestegen. Werd Rome iets duurder? Of geven toeristen gewoon wat meer geld uit? Dat is nog niet helemaal duidelijk. Terwijl de bezoekers in Rome in 2011 zowat 6,8 miljard euro uitgaven, is dit cijfer vorig jaar gestegen tot niet minder dan 7,3 miljard euro.

Eén reactie to “Aantal toeristen in Rome met maar liefst 1,2 miljoen gestegen”

  1. afrika reizen Says:

    Echt reisliefhebbers doen niets liever!

    Een wereldreiziger moet altijd nieuwe dingen proberen te ontdekken.

    Vandaar mijn passie voor Namibie natuurlijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.