Remake van succesfilm Ben-Hur op komst

De film Ben-Hur krijgt een remake en ditmaal speelt ook Jezus een rol in het epische actiedrama. Filmmaatschappij MGM laat weten al met de remake bezig te zijn, die van nog bijbelser proporties moet zijn dan de versie uit 1959 met Charlton Heston in de hoofdrol van Judah Ben-Hur. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. Keith Clarke is bezig met het scenario. Hij schreef eerder enkele tv-documentaires, waaronder The Art of Action: Martial Arts in Motion Picture, en de speelfilm The Way Back. Voor de versie uit 1959 maakte MGM ook al de stomme film Ben Hur: A Tale of the Christ uit 1925. Beide films zijn gebaseerd op het boek van Lew Wallace uit 1880.

Hoewel MGM de rechten op de film uit 1959 al lang geleden verkocht aan mediamagnaat Ted Turner, is het boek publiek domein. Die film legde vooral de nadruk op de bloederige vete tussen de joodse Ben-Hur en zijn aartsvijand Messala, zoon van een Romeinse tollenaar. Het boek gaat juist veel meer over hun jonge jaren tijdens de opkomst van het Romeinse Rijk, wanneer ze nog vrienden zijn.

Hoewel ook het boek eindigt met de zinderende strijdwagenrace in de Romeinse hippodroom, vormt het leven van Jezus een parallelle verhaallijn. De Messias zal dan ook regelmatig zijn opwachting maken in de nieuwe film. Bijbelverfilmingen lijken helemaal terug van weggeweest. Darren Aronofsky en Steven Spielberg werken elk aan hun eigen film over de Ark van Noach. Ook is Brad Pitt al verbonden aan Pontius Pilate, een film over het leven van de Romeinse prefect van Judea. Het is uitgerekend Pilatus die uiteindelijk Christus ter dood veroordeelt. MGM is ondertussen ook bezig met een film over Hercules, met Dwayne Johnson in de hoofdrol.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.