Paus Johannes-Paulus II heilig op 27 april 2014

Het moet nog officieel bevestigd worden, maar Karol Wojtila die onder de naam Johannes-Paulus II paus was van 1978 tot 2008 wordt op zondag 27 april 2014 heilig verklaard. Dat is dus een dag dat je in Rome en omstreken best vermijdt want het zal die dag en de periode ervoor en erna gigantisch druk zijn in de stad.

Het nieuws werd door de Poolse aartsbisschop Jozef Kowalczyk gelekt aan de krant Rzeczpospolita. Officieel is de datum dus nog niet omdat die pas na het consistorie van eind september officieel zal worden bekendgemaakt.

De aartsbisschop sluit niet uit dat de populaire Poolse paus in één gezamenlijke plechtigheid met paus Johannes XXIII (1958-1963) wordt heilig verklaard. Paus Johannes XXIII werd vooral bekend door het samenroepen van het Tweede Vaticaans Concilie.

Paus Joannes-Paulus II verklaarde Johannes XXIII zalig op 3 september van het Jubeljaar 2000. De processen voor de heiligverklaring van beide pausen werden begin juli afgesloten door paus Franciscus.

3 Reacties to “Paus Johannes-Paulus II heilig op 27 april 2014”

 1. Wouter Korstman Says:

  Ik zou dolgraag tijdens de heiligverklaring op het St.Pietersplein aanwezig willen zijn, maar bij de zaligverklaring van Johannes Paulus was dit onmogelijk door de enorme drukte. Hoe kan ik mij van een plaats op het plein verzekerd zien. Zijn er toegangskaarten en zo ja waar zijn deze te krijgen?

  • romenieuws Says:

   Het zal ditmaal waarschijnlijk nog veel drukker zijn, er zijn twee heiligverklaringen van twee zeer bekende pausen.
   Het is nog niet geweten hoe men de stroom mensen gaat kanaliseren. Het Sint-Pietersplein zal voor een gedeelte alleszins voorbehouden zijn voor genodigden.
   Of u er als gewone sterveling op mag: wellicht wel, indien u zeer tijdig komt en dan heb ik het over een dag eerder of zo.
   Ik herinner me van vorige gelegenheden dat er op diverse plaatsen rond het Vaticaan grote schermen stonden opgesteld.
   U kan eventueel tijdig een mailtje sturen naar het Vaticaan voor meer informatie.

   • Wouter Korstman Says:

    Jammer, want ik ben slecht ter been. Ik herinner me dat bij de zaligverklaring van Johannes Paulus de mensen ’s nachts om één uur al naar het plein gingen. Dus dat is voor mij uitgesloten.
    Morgen zal ik de hulpbisschop vragen of het mogelijk is dat hij iets voor mij kan regelen. Dank in ieder geval voor uw reaktie.
    Vriendelijke groet, Wouter Korstman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.