Sultan van Brunei koopt hotel Eden in Rome

De ronde som van 105 miljoen euro. Zoveel heeft de sultan van Brunei, één van de rijkste mensen ter wereld, op tafel gelegd om het befaamde Hotel Eden aan de Via Ludovisi in Rome te kopen. Het is de eerste investering van de sultan in Rome. Het hotel maakte ondermeer naam als favoriete pleisterplaats van Maria Callas en beleefde hoogdagen in de Dolce Vita-periode van Federico Fellini. Het hotel wordt beheerd door de Dorchester Group Limited, dat zelf toebehoort aan BIA, het Brunei Investment Agency, een onderdeel van het ministerie van Financiën van Brunei, dat rechtstreeks wordt gecontroleerd door sultan Hassanal Bolkiah. BIA is via de Dorchester Group momenteel reeds eigenaar van een tiental luxehotels elders in de wereld, waaronder het Principe di Savoia in Milaan. Er moet worden opgelet dat het hele Romeinse erfgoed niet in handen valt van maffiosi, rijke sultans en stromannen voor beide voormelde partijen.

Het personeel van Hotel Eden is opgetogen over de investering van de sultan. Er wijzigt dan ook niets aan het personeelsbeleid. Er komt wel een volledige restyling van een aantal faciliteiten. Zo worden de 121 kamers van het Eden Hotel volledig gerenoveerd. Eind 2014 worden alle suites opnieuw ingericht. Ook het terras wordt volledig gemoderniseerd en op termijn opengesteld voor welgestelde Romeinse burgers of toeristen die er iets willen komen drinken of eten.

Ezio Indiani, die ook de vestiging in Milaan leidt, wil een open hotel waarbij ook de Romeinen zich betrokken voelen. Bijkomende troef is de Michelinster die Fabio Ciervo, de topchef van het restaurant in het hotel, wist te verwerven. Ciervo, een jonge chef, kookt verbluffend speels en creatief.

Hij werkt in een keuken met waarschijnlijk het mooiste uitzicht over Rome. In het restaurant konden niet-gasten tot nog toe ook al een hapje eten, maar daar komt nu dus ook de bar en het terras bij. Het restaurant beschikt bovendien over een schitterende voorraad wijnen. Voor wie eens graag een avondje tafelt tussen de Romeinse jetset weet waarheen.

Het hotel werd gebouwd in 1889 en kent een lange geschiedenis. Het gastenboek bevat de namen van talrijke bekende gasten, zoals Gabriele D’Annunzio en Eleonora Duse, Umberto di Savoia, Sigmund Freud, Ernest Hemingway, Federico Fellini, Maria Callas en Ingrid Bergman. Ook internationale sterren zoals Tina Turner, Meryl Streep, Robert De Niro, Woody Allen, Tom Cruise, Gwyneth Paltrow, Bruce Willis, Leonardo DiCaprio en Richard Gere kiezen regelmatig voor het Eden .

In tegenstelling tot Romeinse hotels zoals Excelsior, Cavalieri of Hassler zijn de prijzen van het Eden (in het laagseizoen) ook voor een gewone sterveling nog enigszins betaalbaar. Zelfs de grote vedetten beginnen te begrijpen dat dure prijzen in Rome niet altijd synoniem staan voor goede service.

Een boekingsmodule met de prijzen vind je hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.