Een bezoek aan Michiel Coxcie, de Vlaamse Rafaël

In Museum M te Leuven loopt momenteel de allereerste overzichts-tentoonstelling over de Vlaamse schilder Michiel Coxcie (1499-1592). Michiel Coxcie bracht een belangrijk deel van zijn carrière in Rome door en was één van de meest invloedrijke schilders in de Nederlanden van de zestiende eeuw. Zijn bijnaam de ‘Vlaamse Rafaël’ geeft aan hoe hoog zijn talent destijds werd ingeschat. Tijdens zijn leven werd hij inderdaad meermaals vergeleken met deze grote Italiaanse renaissancekunstenaar. Tijdens zijn Romeinse jaren komt hij in contact met Giorgio Vasari en Michelangelo en bouwt hij een stevige reputatie op met opdrachten in de Santa Maria dell’Anima en de Sint-Pietersbasiliek. De waardering voor zijn werk leverde hem het lidmaatschap van de Romeinse Compagnia di San Luca op, een eer die geen van de Fiamminghi ooit had verkregen.

S.P.Q.R. verzorgt op donderdag 30 januari om 19.30 u. twee rondleidingen met een gespecialiseerde gids op deze tentoonstelling in Museum M, Vanderkelenstraat 28 in 3000 Leuven. Dat gebeurt in twee taalgroepen: Nederlands en Italiaans.

Je kan voor dit bezoek nu al inschrijven door een mailtje te sturen naar chris@spqr.be met als onderwerp ‘Coxcie’ en het aantal personen plus de naam van elke deelnemer afzonderlijk. Vergeet in je mailtje ook niet de gewenste taalgroep (Nederlands of Italiaans) te vermelden.

Kostprijs: 12 euro (leden S.P.Q.R.) of 15 euro voor niet-leden. Je inschrijving is pas definitief na storting op het bankrekeningnummer BE53 3770 2915 9853 (BIC-code BBRUBEBB) op naam van Chris Keustermans. Opgelet: het aantal deelnemers is beperkt, snel zijn is de boodschap!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.