Bulgari sponsort restauratie Spaanse Trappen

Het Italiaanse juwelenhuis Bulgari bestaat 130 jaar, opende zopas een nieuwe winkel aan de Via dei Condotti en maakte bij die gelegenheid bekend dat het ruim 1,5 miljoen euro uittrekt voor de restauratie van de Spaanse Trappen. Daarmee slaagt Rome er opnieuw in privégeld aan te trekken om dergelijke projecten te bekostigen.

Schoenenfabrikant Diego Della Valle (Tod’s) gaf het goede voorbeeld door 25 miljoen euro uit te trekken voor de restauratie van het Colosseum. Het modehuis Fendi schenkt 2,5 miljoen euro voor het opknappen van de Trevifontein en sponsort ook de restauratie van nog vier andere fonteinen.

Kleinere bedrijven sponsoren momenteel ook op weliswaar beperkte schaal een aantal renovatiewerken in de stad. Het is een trend die ook elders in Italie opgang maakt. Zo geeft Renzo Rosso, de eigenaar van het jeanslabel Diesel 5 miljoen euro voor het herstel van de Rialtobrug in Venetië.

Voor Bulgari heeft de toezegging om de Spaanse Trappen mee te sponsoren ook nog een nostalgische reden. Sotirio Bulgaris, de stichting van het juwelenhuis, beschikte in het begin van de vorige eeuw, op het hoogtepunt van zijn carrière, reeds over drie winkels in Rome.

Twee daarvan bevonden zich in de Via dei Condotti en eentje lag in de Via Sistina, bovenaan de Spaanse Trappen. De man maakte meermaals per dag een ronde langs al zijn winkels en moest dus jaarlijks duizenden keren de Spaanse Trappen op en neer wandelen.

Met het geld van Bulgari wordt de wereldberoemde trappenpartij, die Piazza di Spagna verbindt met de Trinità dei Monti-kerk volledig gereinigd. Daarnaast worden mossen en planten, die in de barsten van de trap groeien, verwijderd.

Alle gebarsten treden worden vervangen. Het gaat om de grootste opknapbeurt voor de Spaanse Trappen sinds de grote renovatie in 1995. De werkzaamheden zullen volgend jaar beginnen en tenminste twee jaar duren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.