Nacht van de Musea op zaterdag 17 mei

Rome bereidt zich samen met talrijke andere Italiaanse steden weer voor op de jaarlijkse Nacht van de Musea. Die heeft dit jaar plaats op zaterdag 17 mei. Talrijke speciale evenementen, speciale openingen en vooral gratis toegang tot de mooiste musea ter wereld maken van dit evenement telkens weer een feest voor talrijke cultuurliefhebbers. Rome lokt met de Nacht van de Musea jaarlijks gemiddeld 300.000 bezoekers.

Aan het programma voor Rome wordt momenteel nog koortsachtig gesleuteld, maar het staat nu al vast dat het weer een aanbod zal worden voor alle leeftijden en smaken, van kleine evenementjes tot grote attracties met stevige budgetten. Behalve de musea werken aan de Nacht talrijke academies, bibliotheken, binnen- en buitenlandse instituten en organisaties mee. Ook worden historische gebouwen en ongebruikelijke plaatsen eenmalig opengesteld voor het publiek.

Tijdens de La Notte dei Musei krijgen inwoners en toeristen tevens de kans om een aantal permanente en tijdelijke tentoonstellingen te bezoeken en kan er worden deelgenomen aan talrijke culturele evenementen. Het gigantische culturele gebeuren zal op vele plaatsen worden opgeluisterd door concerten, theater- en dansvoorstellingen, visuele projecties, kunstinstallaties, lezingen, video- en filmvertoningen, wijnproeverijen, conferenties, speciale rondleidingen en workshops. Het programma is zeer uitgebreid maar nog niet helemaal compleet.

Momenteel gebeuren de laatste aanpassingen. Sommige plaatsen die je kan bezoeken waren nooit eerder toegankelijk voor het publiek of worden slechts uiterst zelden opengesteld. Een buitenkansje dus!

De jaarlijkse Nacht van de Musea, een initiatief dat zich sinds 2005 met veel succes ontwikkelt in heel Europa, kent steeds meer succes. Rome spaart kosten noch moeite om er telkens een groots cultureel evenement van te maken. Vanaf 20 uur ’s avonds worden in Rome de deuren opengezet van talrijke stedelijke, particuliere en staatsmusea, academies, scholen, cultuurhuizen, kerken, villa’s en palazzi. Alleen in Rome al gaat het in totaal om minstens honderd locaties en die zijn allemaal gratis toegankelijk tot 2 uur ’s nachts.

Op deze weblink vind je binnenkort het programma voor Rome en vele andere steden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s