Nieuw operaprogramma in de Thermen van Caracalla

Het is al een aantal jaren de gewoonte dat het Teatro dell’Opera in Rome tijdens de zomermaanden een speciaal programma opvoert binnen de fantastische en monumentale Thermen van Caracalla. De operavoorstellingen in open lucht kennen enorm veel succes en zijn ook bij toeristen erg geliefd. Het is dan ook niet alledaags om een dergelijk spektakel te kunnen meemaken in een omgeving die doordrongen is van de oudheid en archeologie. De nieuwe reeks voorstellingen loopt van 24 juni tot 9 augustus 2014. Er zijn telkens ongeveer 3.500 zitplaatsen.

De voorstellingen in het fraaie kader van de Thermen van Caracalla behoren tot één van de populairste zomerevenementen in Rome. Alleen al het majestueuze kader, waar tijdens het begin van de opvoeringen het zonlicht langzaam plaats maakt voor de avond en de nacht, zorgt voor een erg apart en uniek spektakel. En dan spreken we nog niet van de muziek. Het nieuwe seizoen biedt populaire producties zoals De Barbier van Sevilla en La Bohème. Er zijn ook een aantal fraaie balletopvoeringen gepland (Het Zwanenmeer, Tokyo Ballet, Roberto Bolle) die passen in een eerbetoon aan choreograaf Maurice Béjart.

De ticketprijzen zijn, afhankelijk van de plaatsen, erg variabel, gaande van 25 tot 135 euro. De Thermen bevinden zich aan de Viale delle Terme di Caracalla.

Informatie over het programma, ticketverkoop en praktische info vind je op deze website.

Tickets:

Piazza Beniamino Gigli 1, Roma
Tel. 06 481 70 03
ufficio.biglietteria@operaroma.it

Bij iedere avondvoorstelling kunnen er ook ter plaatse tickets worden gekocht, dit vanaf 1,5 uur vóór de opvoering. Dit zolang er plaatsen beschikbaar zijn natuurlijk, want reserveren is wel aangeraden. De kassa sluit 20 minuten vóór het begin van de opvoering. Kaarten kunnen binnenkort ook online worden bekomen via www.listicket.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s