Ontmoet enkele van de beste striptekenaars uit Italië (wandeling, signeersessie, diner)

Op vrijdag 30 mei zijn in Leuven zes van de beste Italiaanse striptekenaars en scenaristen te gast bij S.P.Q.R. Het gaat om internationale vedetten en een debutante. Hun albums zijn verkrijgbaar in vele talen. Sommige zijn ook beschikbaar in het Nederlands. Je krijgt de exclusieve kans om met deze mensen samen (een gedeelte van) de dag door te brengen. De dag bestaat uit drie delen. We doen een stadsverkenning met Italiaanse gids, er is kans albums te laten signeren en ’s avonds kan je deelnemen aan een driegangenmaaltijd waarbij je aan tafel zit en kan praten met deze dames en heren. Laat je niet afschrikken indien je het Italiaans onvoldoende machtig bent: deze mensen praten allemaal een mondje Engels of Frans en er zijn voldoende tolken aanwezig.

De gasten zijn:

  • Alessio Lapo
  • Saverio Tenuta,
  • Simona Mogavino
  • Riccardo Federici
  • Carita Lupatelli
  • Giulia Hicka Pellegrini

Een document met hun bondige biografie en een paar tekenvoorbeelden kan je hier downloaden (Word-document).

Op 30 mei om 10 u. in de ochtend ben je welkom voor een stadswandeling met onze gasten waarbij we, vergezeld door een Italiaanse stadsgids, een tochtje maken langs de hotspots van Leuven. Er kunnen maximaal 10 mensen aansluiten. Wie gratis mee wil wandelen stuurt een mailtje naar strips@spqr.be met vermelding: ‘Wandeling’.  Je krijgt dan informatie over de juiste plaats van vertrek.

’s Middags is er een privé-programma met de Italiaanse gasten en een ontmoetingskans voor de pers, waarna vanaf 14.30 uur de zes Italiaanse artiesten beschikbaar zijn op een geheime locatie waar zij hun albums signeren of tekeningen maken en je hen ook rustig in een privé-omgeving, met een glaasje wijn , kan ontmoeten. Desgewenst kan je ter plaatse Nederlandstalige exemplaren van hun albums kopen. De deelname aan deze signeersessie is gratis, maar ook hier dien je vooraf in te schrijven: strips@spqr.be (gr aag met vermelding: ‘signeersessie’). Je naam komt dan op een gastenlijst. Na bevestiging ontvang je de locatie waar de hele groep verzameld is.

Omstreeks 19 u. verzamelt het hele Italiaanse gezelschap in een Leuvens restaurant, waar ons een Belgische maaltijd wordt voorgezet. Ook hieraan kunnen 15 mensen deelnemen. De tafels zijn ingedeeld per zes, zeven acht personen, zodat iedereen met een paar tekenaars aan tafel zit. De kostprijs van deze maaltijd bedraagt 50 euro, alles inbegrepen (driegangenmenu, wijn, bier, koffie of thee). Inschrijven voor deze exclusieve maaltijd kan eveneens via strips@spqr.be met vermelding ‘stripmaaltijd’. Nadien ontvang je een bevestiging, krijg je de kans om 50 euro over te schrijven en krijg je na betaling ook de locatie van dit etentje meegedeeld.

Zorg dat je er snel bij bent, want bij elk van de drie delen van deze activiteit is het aantal plaatsen beperkt! Inschrijven kan tot uiterlijk 7 mei.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s