Internationaal Romeinenfestival Nijmegen van 31 mei tot 2 juni

Het Romeinenfestival in Nijmegen komt er weer aan. Tijdens dit festival wordt het rijke Romeinse verleden van Nederland zichtbaar en tastbaar voor een breed publiek. Het publiek krijgt een zeer gevarieerd programma aangeboden met een prettige mix van historische verdieping, educatie en amusement waarbij een mooi samenspel van heden en verleden zichtbaar is. Het thema van dit jaar is eten en drinken. Tijdens het Romeinenfestival is het terrein van het Kops Plateau in Nijmegen open voor geschiedenisliefhebbers van alle leeftijden. De Romeinse tijd komt werkelijk tot leven met een Romeins tentenkamp, militaire demonstraties, ruitershows, gladiatorengevechten, archeologische workshops, ambachten en een Romeinse markt. Rondleidingen, lezingen, theater, verhalen, visualisaties en workshops bieden ontspanning en verdieping.

Het Romeinenfestival is het grootste festival over de Romeinse tijd en archeologie in Nederland. Dit unieke tweejaarlijkse festival wordt gehouden in Nijmegen, de oudste stad van Nederland. Precies op de plek waar de Romeinen zo’n tweeduizend jaar geleden een fort bouwden, het Kops Plateau. Het festival lokt duizenden bezoekers, jong en oud, uit binnen- en buitenland.  Tijdens het Romeinenfestival wordt het rijke Romeinse verleden van Nederland zichtbaar en tastbaar voor een breed publiek. Bezoekers krijgen een zeer gevarieerd programma aangeboden met een prettige mix van historische verdieping, educatie en amusement waarbij een mooi samenspel van heden en verleden zichtbaar is.

Tijdens het Romeinenfestival is het terrein van het Kops Plateau open voor geschiedenisliefhebbers van alle leeftijden. De Romeinse tijd komt werkelijk tot leven met een Romeins tentenkamp, militaire demonstraties, ruitershows, gladiatorengevechten, archeologische workshops, ambachten en een Romeinse markt. Rondleidingen, lezingen, theater, verhalen, visualisaties en workshops bieden ontspanning en verdieping. Gelijktijdig met het Romeinenfestival vindt ook het Weekend van de Archeologie plaats. De festivals vinden beiden plaats op het Kops Plateau en zijn volledig geïntegreerd. Als bezoeker zie je zo de bijzondere werelden van Romeinse geschiedenis en archeologie in een oogopslag aan je voorbij trekken.

Alle informatie: www.romeinenfestival.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s