Rome krijgt Museum voor Fotografie

In hal 9 van het mattatoio, het voormalige slachthuis van Rome in de wijk Testaccio, opent in 2015 een Museum voor Fotografie. Er werd lang getwijfeld om het museum onder te brengen in het MAXXI-museum aan de Via Guido Reni of in het Auditorium Parco della Musica, beiden in het noorden van de stad. Maar de knoop is nu doorgehakt, het Fotografiemuseum komt naar Testaccio. Jaarlijks vindt er in de gebouwen van het vroegere slachthuis al een internationaal fotografiefestival plaats.

De hal van zowat 1.500 m² telt twee verdiepingen en wordt volledig heringericht, met respect voor het industrieel-archeologische karakter. Sinds 2000 investeert de stad in het vroegere slachthuis, waarbij in tijdelijke tentoonstellingen de nadruk wordt gelegd op moderne en zelfs experimentele kunst. Ook de tweede afdeling van het MACRO-museum, Macro Future is hier gevestigd evenals het departement Bouwkunde van de universiteit.

Inhoudelijk zal het Fotografiemuseum geleidelijk worden opgebouwd, vooral via aankopen. Men rekent ook op donaties. Er komt tevens een bibliotheek met multimedia-uitrusting waar ondermeer internationale tijdschriften over fotografie te raadplegen zijn.

De werken moeten in september beginnen en worden uitgevoerd door een consortium bestaande uit de IAB en Spa Sarfo Procurement en Construction Ltd, voor een totaal bedrag van ongeveer 1,82 miljoen euro. Men hoopt in de eerste helft van 2015 klaar te zijn.

Testaccio krijgt er met de komst van het Museum voor de Fotografie weer een attractie bij. Met de nieuwe markthal, het archeologische museum dat daaronder wordt ingericht, de mogelijke heropening van de Schervenberg en de herinrichting van Piazza Testaccio wordt de buurt steeds aanlokkelijker voor toeristen. Op Piazza Testaccio is de vroegere markthal volledig afgebroken. Het plein wordt heringericht. Hiervoor is recent 350.000 euro uitgetrokken. Er werden al meerdere ontwerpplannen ingediend. Eerstdaags wordt ook hier een definitieve beslissing verwacht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s