De beste olijfolie van Italië samen in één winkel in Rome

In Rome is Sapord’Olio geopend, een winkel met slechts één product: olijfolie. Het gaat echter niet om zomaar wat olijfolie. Op deze plaats is de allerbeste olijfolie van Italië samengebracht. De producten die te koop worden aangeboden moeten voldoen aan een aantal strenge criteria en vooraleer een olie wordt geselecteerd onderwerpen professionelen het product aan een aantal uitgebreide proef- en smaaktests. Pas dan wordt de olijfolie toegevoegd aan het nu al immense aanbod. Want natuurlijk vind je in Italië een heleboel fantastische en gevarieerde soorten olijfolie. Maak je klaar voor een bezoek aan deze winkel waar je kan proeven, leren, discussiëren en natuurlijk ook kopen.

Het concept werd bedacht door Vincenzo, Roberto en Alessandro, drie Italiaanse ondernemers die zich tot doel hebben gesteld de cultuur en variatie van de Italiaanse extra vergine olijfolie te promoten, te verspreiden en het publiek bewust te maken van het enorme smakenpallet dat verborgen zit in het Italiaanse groene goud, zoals olijfolie weleens wordt omschreven. Voor de eerste keer worden in een winkel consumenten, producenten en deskundigen in olijfolie samengebracht.

In de winkel worden de verschillende soorten olijfolie geklasseerd per regio en per smaak. Als een bepaald merk beschikbaar is, dan is het er ook in alle bestaande formaten, gaande van de klassieke donkere flessen tot blikken en de meest geavanceerde en moderne verpakkingen. Momenteel zijn er zowat 150 merken vertegenwoordigd, maar dat aantal zal nog worden uitgebreid. In de loop van deze maand opent ook de online webwinkel zodat je ook vanuit het buitenland de beste olijfolie van Italië zal kunnen bestellen.

Ongeveer 100 m² van de zaak is ontworpen als showroom, waar klanten kunnen proeven van producten, de geuren opsnuiven en nieuwe smaken leren ontdekken. Deskundigen geven desgewenst advies. Opvallend: het proeven van de olie gebeurt in kleine donkerblauwe glaasjes, zodat men zich enkel kan concentreren op smaak en geur. Wanneer het glaasje lichtjes wordt verwarmd, ontsnappen de plantaardige aroma’s pas echt.

Je komt er ook te weten dat in Italië maar liefst 538 verschillende soorten olijven bestaan, je leert alles over de productiegebieden, het tijdstip van de olijvenpluk en de systemen die worden gebruikt voor de oogst. Uiteraard is er ruime aandacht voor de gezondheidsaspecten van de olie, over de eigenschappen van het product en de toepassingen ervan in de keuken en de combinaties waarmee je bepaalde gerechten met een eenvoudig dipje olijfolie tot een hoger niveau kan verheffen. En heb je ooit geweten wat je kan uitspoken met fruit en olijfolie?

Sapord’Olio
Via Po 84 – 86 – 88, Rome
Tel. 06 89 27 09 11
www.sapordolio.com

Eén reactie to “De beste olijfolie van Italië samen in één winkel in Rome”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s