In het AntiCafé betaal je met tijd

In Rome is zopas het Anticafé geopend. Alles is er gratis, behalve de tijd. De zaak is een ruimte waar je kan ontspannen, contacten leggen, gratis wi-fi kan gebruiken, een gezelschapsspel spelen, een boek of tijdschrift ontlenen om rustig te lezen, gebruik maken van een scanner of printer, een hartig of zoet hapje proeven en natuurlijk iets drinken. Het is geen probleem als je je eigen maaltijd meebrengt. Enkel de tijd die je er doorbrengt wordt in rekening gebracht. De tarieven variëren, van 4 euro voor het eerste uur, 3 euro voor elk bijkomend uur, 14 euro voor een hele dag en 200 euro voor een hele maand. Het concept komt overgewaaid uit Parijs.

De zaak groeit op die manier uit tot een echte sociale ruimte en wil een antwoord bieden op virtuele en afstandelijke fenomenen zoals de zogenaamde sociale media waar je eveneens mensen kan ‘ontmoeten’, vele ‘vrienden’ kan maken, enz. Op deze zielloze fenomenen wil het AntiCafé een tegengif bieden.

In het AntiCafé kan je in werkelijkheid mensen ontmoeten, maar op een andere manier dan in een gewone café. Je kan er binnenstappen om wat met je computer te werken of om een boek te lezen. Het gaat er vooral om dat je er andere mensen kan ontmoeten op een moment dat je anders toch maar alleen thuis zou zitten.

Je hebt geen zin om die opgewarmde diepvriesmaaltijd alleen op te eten? Neem het spul gewoon mee naar het AntiCafé. Geen zin om voor je computerscherm te chatten of spelletjes te spelen met onbekenden uit een ander land? Stap gewoon even het AntiCafé binnen. Je kan je er gedragen zolas thuis, met dit verschil dat je een tijdje kan doorbrengen in een andere omgeving en hoe dan ook andere mensen ontmoet die ook even afleiding, gezelschap of een babbel nodig hebben.

Als doelpubliek mikt men niet alleen op jongeren maar ook op zakenmensen en gezinnen. Het AntiCafé wordt open gehouden door Vittorio Montesano en zijn vrouw Daria Artyushenko. De zaak is vrij minimalistisch en eenvoudig ingericht in een soort post-industriële stijl die het huiskamergevoel nog moet versterken. Er staan kleine tafeltjes maar ook grotere gezinstafels.

AntiCafé Roma
Via Veio 4B, Rome (San Giovanni)
Tel. 06 704 944 42

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s