Een unieke ontmoeting met drie jonge Italiaanse schrijvers

Op donderdag 23 oktober krijg je de kans om ‘de grote drie’ van de jonge generatie Italiaanse schrijvers samen op één podium te zien. Niccolò Ammaniti, Silvia Avallone en Paolo Giordano komen naar het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel en spreken van 20 tot 22 uur over schrijven in een land dat tot de verbeelding spreekt. Het gesprek wordt geleid door Ine Roox, journaliste bij De Standaard en auteur van het recent veschenen boek ‘Italie. De schaduwkant van een zonovergoten land’. De lezing verloopt in het Italiaans maar er is simultaanvertaling in het Engels.

Paolo Giordano (1982) werd in 2008 ineens wereldberoemd met zijn debuutroman ‘De eenzaamheid van de priemgetallen’. Hij was de jongste winnaar ooit van de Premio Strega, de belangrijkste literaire prijs in Italië. Wereldwijd werden miljoenen exemplaren van zijn roman verkocht. Inmiddels volgden een tweede roman (Het menselijk lichaam) en een doctoraat in de natuurkunde. Dit najaar verschijnt zijn nieuwe roman ‘Het zwart en het zilver’.

Niccolò Ammaniti (1966) is volgens The Times “het Italiaanse woord voor talent”. Zijn werk is vertaald in zevenendertig landen en tal van zijn boeken zijn verfilmd. Van zijn bestseller ‘Ik haal je op, ik neem je mee’ zijn alleen al in het Nederlands honderdduizenden exemplaren verkocht. ‘Ik ben niet bang’ won de prestigieuze Premio Viareggio 2001 en ‘Zo God het wil’ werd bekroond met de Premio Strega 2007. Oscarwinnaar Bernardo Bertolucci verfilmde in 2012 de novelle ‘Ik en jij’.

Silvia Avallone (1984) stond met haar eerste roman ‘Staal’ wekenlang onafgebroken in de Italiaanse bestsellerlijsten. Het boek werd genomineerd voor de Premio Strega en bekroond met de Premio Campiello Opera Prima. Inmiddels volgde een verfilming en werd het boek vertaald in 22 talen. Dit najaar verschijnt de vertaling van haar nieuwe roman ‘Marina Bellezza’.

Niccolò Ammaniti, Silvia Avallone en Paolo Giordano
Donderdag 23 oktober van 20 tot 22 uur
Paleis voor Schone Kunsten / Zaal M
Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel
Prijs aan de kassa: 8 euro
Online tickets kan je verkrijgen via deze link.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.