Magazijn-collectie Palazzo Venezia tijdelijk opengesteld voor publiek

Tijdens de maand december krijgen bezoekers elke zaterdag toegang tot de speciale collectie in de magazijnen van Palazzo Venezia. Deze collecties worden slechts zeer uitzonderlijk opengesteld voor het publiek. In de opslagplaatsen bevinden zich talrijke zeldzame kunstwerken en voorwerpen van grote wetenschappelijke waarde. De ingang bevindt zich aan de Via del Plebiscito 118. De rondleidingen starten op 6, 13, 20 en 27 december telkens om 11 u. Reserveren is verplicht.

In de magazijnen bevinden zich waardevolle meesterwerken van ondermeer Giorgione, Pisanello, Maratti en Vasari, maar bv. ook een schitterende collectie porselein. Onder de tentoongestelde voorwerpen bevinden zich ook talrijke zilveren artefacten, daterend uit de zestiende tot de negentiende eeuw, vervaardigd door Duitse, Russische en Italiaanse zilversmeden. Je krijgt ook heel wat terracotta te zien, evenals bronzen beelden van o.a. Riccio, Giambologna en Algardi. Een aantal schetsen, waaronder zelfs eentje van Gian Lorenzo Bernini, sluiten de tentoonstelling af.

Reserveren voor dit bezoek is verplicht en kost 1 euro per persoon voor groepen van maximaal 25 deelnemers (beginnend met een minimum van 10 personen). Elke zaterdag van december is er om 11 uur een rondleiding, met een bezoek aan het Museo Nazionale di Palazzo Venezia, het Lapidarium en het Viridarium Barbo. Kostprijs van deze tour: 5 euro. Toegangsticket voor het museum: 5 euro. Informatie en reserveringen: tel. 06 678 01 31.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s