Via del Corso pakt opnieuw uit met opmerkelijke kerstverlichting

We schreven het al eerder: Rome dompelt zichzelf momenteel al helemaal in de kerstsfeer. Vandaag worden de kerstlichtjes in de straten officieel ontstoken. De kerstbomen zijn geplaatst en alles staat klaar om de vele honderdduizenden eindejaarsshoppers, toeristen en sfeerzoekers te verwelkomen. Die waren er overigens het voorbije weekend ook al. De komende weken zal het in de winkels en in de populaire winkelstraten alleen maar drukker worden.

De meest opmerkelijke kerstversiering vind je zoals in het verleden wel vaker gebeurde op de Via del Corso. De voorbije twee eindejaarsperiodes werden in de straat enorme, golvende lichttapijten geïnstalleerd die boven de hoofden van de mensen zweefden. Nu presenteert de straat de elektrische kerstversie van de vlaggen van alle landen ter wereld.

Dat heeft maar één nadeel: de vlaggen zijn zodanig verschillend van kleur dat er zelfs overdag een enorme visuele chaos ontstaat die erg Amerikaans aandoet. Het rasterwerk van de vele vlaggenkaders hindert bovendien het uitzicht. Mooi is anders, maar smaken verschillen natuurlijk. De vlaggen moeten de boodschap van gelijkheid en broederschap uitdragen.

De technici van het Capitool hebben alleszins hard moeten werken om alles tijdig omhoog te hangen en tegen vandaag ook brandend te krijgen. We zijn zeer benieuwd welk effect dit internationale vlaggenspel in het donker geeft. De Romeinen kennende zullen reacties allicht niet uitblijven…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s