Romeinse thermen herleven in nieuw vijfsterrenhotel

Palazzo Montemartini, gelegen aan Largo Giovanni Montemartini, is het voormalige hoofdkwartier van de Romeinse vervoersmaatschappij Atac. De voorbije paar jaar werd het gebouw volledig getransformeerd. Nu is het een uiterst luxueus vijfsterrenhotel, vlak naast het Terministation. Het grote gebouw behield de klassieke oude elementen zoals marmer en stucwerk maar combineert die met een eigentijdse high-techstijl en alle comfort. Een fraaie bestemming voor wie eindelijk eens een Rometrip programmeert en zichzelf en zijn of haar geliefden eens echt wil verwennen in de wat decadente stijl van de Romeinse elite uit de oudheid.

De nabijheid van de Thermen van Diocletianus vormde een bron van inspiratie voor de restauratie en de nieuwe structuurt van dit fraaie gebouw. Water vormt de rode draad doorheen dit hotel en verwelkomt de gasten reeds in de lobby en in de Lounge Bar met fonteinen en watervallen. Het hotel zit vol (privé)zwembaden (ook in sommige kamers), Turkse baden, sauna’s en zowat alles waarmee men zich in of bij het water kan ontspannen. Het is moeilijk niet even te denken aan de keizers en de Romeinse burgers die in de oudheid relaxten in hun enorme thermen. De gebruikte materialen, stenen en marmeren elementen in het gebouw zijn al bijna even kostbaar als destijds.

Het luxehotel was vele jaren het centrale magazijn en het hoofdkantoor van Atac. In één van de slaapkamers zie je in de originele versieringen en fresco’s (die behouden bleven) nog steeds de inscripties ‘Atac’ en ‘SPQR’. Het hotel telt 82 kamers en suites (tien verschillende types en prijsklassen), beschikt over verscheidene restaurants en bars en er is natuurlijk een exclusieve spa. Het grote restaurant en de lounge bar vormen het hart van deze comfortabele palazzo. Zakenmensen kunnen er terecht in multifunctionele ruimtes voor vergaderingen en conferenties. Er zijn vier zalen met een maximale capaciteit van 10 tot 120 personen, vijf business suites uitgerust met eigen kamers en een terras (verrassend rustig en beschut) van 120 m² en een tuin van 900 m² die bruikbaar is voor outdoor evenementen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s