Rome opnieuw kandidaat voor organisatie Olympische Spelen (2024)

Zoals bekend werpt Rome zich opnieuw in de kandidaten-race om de Olympische Spelen in 2024 te mogen organiseren. Luca di Montezemolo, gewezen topman van Ferrari, is zopas aangesteld om die kandidatvoor de Olympische Spelen van 2024. Di Montezemolo stond 23 jaar aan het hoofd bij Ferrari. Sinds november 2014, kort na zijn vertrek bij het legendarische automerk, leidt hij de Italiaanse vliegmaatschappij Alitalia. Ik denk niet dat er in Italië iemand is die in het buitenland meer aanzien geniet, vertelde Giovanni Malago, de voorzitter van het Olympische Comité vandaag.

De 67-jarige Di Montezemolo is naast zakenman ook ervaren in het organiseren van sportevenementen. Zo werd hij in 1985 aangesteld als voorzitter van het organisatiecomité van het WK voetbal dat vijf jaar later in Italië plaatsvond. Steden die de Spelen van 2024 willen organiseren, moeten zich vóór 15 september kenbaar maken bij het IOC. De laureaat wordt in 2017 aangeduid. Naast Rome zullen (zo wordt verwacht) ook Parijs, Boston, Hamburg of Berlijn en een Zuid-Afrikaanse stad een gooi doen naar de organisatie.

Rome was in 1960 al eens gastheer voor de Spelen. Voor 2004 kreeg Athene de voorkeur. Voor 2016 werd de kandidatuur ingetrokken. De kandidatuur voor de Spelen van 2020 onderging hetzelfde lot. De pogingen van de voorbije jaren illustreren wel hoe graag Rome nog eens de Olympische Spelen zou organiseren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s