Vaticaanse Musea nu ook ’s avonds open, Vaticaanse tuinen te bezoeken per bus

Vanaf nu kunnen belangstellenden opnieuw in de Vaticaanse Musea terecht voor een laatavondbezoek. Wie vooraf een kaartje voor het museumbezoek reserveert kan vanaf vandaag tot 31 juli en van 4 september tot 30 oktober telkens op vrijdagavond van 19 tot 23 uur de Vaticaanse Musea bezoeken. Volgens museumdirecteur Antonio Paolucci richt het aanbod zich niet enkel op toeristen, maar ook op gezinnen uit Rome die opnieuw met de Vaticaanse kunstverzameling willen kennismaken. Op vrijdagavond zijn er in de museumgalerijen ook kleine concerten gepland. Een andere nieuwigheid is dat de tuinen van het Vaticaan voortaan ook met een open bus kunnen worden bezocht. De wandelbezoeken aan de tuinen blijven gewoon bestaan.

De meest drukke dagen in de Vaticaanse Musea zijn maandag en zaterdag, woensdag is naar verluidt de beste dag voor een bezoek. Toch altijd ook wel een beetje opletten met de openingsuren, die durven weleens wijzigen, dus best altijd eerst even controleren. Onderaan dit stukje vind je een link naar een pagina met praktische info.

Het Museo Etrusco is vaak dicht op woensdag en zaterdag. Wees evenmin verrast indien een bepaalde zaal plots gesloten blijkt. Behalve in de Sixtijnse kapel is fotograferen toegestaan, al mag je bij lichtgevoelige voorwerpen zoals schilderijen nooit flitslicht gebruiken. Dat is een regel die in de meeste musea geldt. Als je tijdens je bezoek aan de Vaticaanse Musea een toilet tegenkomt maak er dan gebruik van, de sanitaire mogelijkheden zijn niet zo talrijk.

Best reserveer je vooraf een toegangsticket, je hoeft dan niet aan te schuiven. De wachtrijen vóór de ingang van het museum kunnen lang zijn en kronkelen zich op drukke momenten verschillende straten ver.

Volgens directeur Paolucci bedraagt de gemiddelde duur van een bezoek aan de Vaticaanse musea 75 minuten. Dat is erg kort, wat erop wijst dat veel toeristen slechts een zeer beperkt gedeelte van de enorme collectie kunnen of willen bekijken. Paolucci zelf raadt drie dagen aan. De meeste reisgidsen adviseren een bezoek van minstens drie uur, al wijzen ze er bijna allemaal op dat je best een volledige dag uittrekt voor een bezoek.

Het hypermoderne toegangscomplex dat vandaag nog altijd wordt gebruikt, werd ingehuldigd ter gelegenheid van het heilig jaar 2000. Een overzicht van alle zalen en bezienswaardigheden in de Vaticaanse Musea zou ons te ver leiden en tientallen nieuwsbrieven kosten. We laten het aan jullie over om de collectie zelf te (her)ontdekken.

Meer informatie over de bezoekmogelijkheden in de Vaticaanse Musea: klik hier

Praktische info: klik hier

Online reserveren: klik hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s