Vzw Anfiteatro krijgt elfde Romulusprijs S.P.Q.R.

Op dinsdag 21 april (de officiële feestdag van de stad Rome) reikte Romevereniging S.P.Q.R., met zetel in Leuven, tijdens de jaarlijkse receptie voor alle leden voor de elfde keer de Romulus uit. De Romulus is een trofee die wordt geschonken aan een persoon, organisatie of bedrijf, welke het voorbije jaar in Vlaanderen een opmerkelijke inspanning heeft gedaan voor de promotie van Rome of Italië in het algemeen. Deze prestatie kan zich situeren in het culturele, gastronomische, literaire, toeristische of een ander milieu.

De Romulus van S.P.Q.R. is een gepersonaliseerd en 2,6 kg wegend bronzen duplicaat van het wereldberoemde beeld van de Romeinse wolvin, die volgens de legende de stichters van Rome zou hebben grootgebracht. Wie de Romulus ontvangt, mag rekenen op de blijvende waardering van S.P.Q.R., ontvangt een eeuwigdurend gratis lidmaatschap van de vereniging en kan vooral rekenen op heel wat media-aandacht in Vlaanderen, Nederland en Italië.

De Romulusprijs 2015 gaat naar de vzw Anfiteatro uit Sint-Niklaas. Deze culturele vereniging is inmiddels 25 jaar jong en blijft nog steeds met ongebreideld enthousiasme jaarlijks talrijke activiteiten organiseren om de Italiaanse cultuur dichter bij de Vlamingen te brengen. Zij organiseren lezingen, concerten, filmvoorstellingen en een Italiaanse reisbeurs en verzorgen zelfs de publicatie van een driemaandelijks tijdschrift dat op papier verschijnt. Voor ons zijn die volgehouden inspanningen voldoende reden om aan de Wase vereniging Anfiteatro de Romulusprijs 2015 te schenken. De prijs werd uitgereikt door de Leuvense schepen van cultuur, Denise Vandevoort.

Lieven Dehandschutter, burgemeester van Sint-Niklaas, en Annemie Charlier, schepen van toerisme en cultuur van Sint-Niklaas waren graag aanwezig geweest tijdens de uitreiking maar moesten zich omwille van fractie- en coalitie-vergaderingen verontschuldigen. Ook de Leuvense burgemeester Louis Tobback kon om dezelfde reden niet aanwezig zijn. De bestuursleden van Anfiteatro waren met een ruime delegatie aanwezig om hun prijs in ontvangst te nemen.

Over Anfiteatro

Anfiteatro is een Wase vereniging die zich – al 25 jaar – tot doel stelt mensen samen te brengen die geboeid zijn door ‘la cultura italiana’ in al haar aspecten : kunst en taal, film en muziek, geschiedenis en actualiteit, mode en design, eten en drinken,… Anfiteatro is een groep van hoofdzakelijk oud-cursisten van de leergangen Italiaans in Sint-Niklaas, die ‘een tik van Italië hebben gekregen’; het is een groep gelijkgestemden met een passie voor Italië en een vriendenkring voor al wie zijn interesse voor Italië met anderen wil delen, of je nu vlot Italiaans spreekt of helemaal niet.De naam Anfiteatro verwijst ook naar Lucca, de Italiaanse zusterstad van Sint-Niklaas sinds 1962. Het is tevens een symbool, een niet-gesloten kring die verwijst naar samenzijn, vereniging, vriendschap,…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s