Palazzo del Quirinale vijf dagen per week open voor publiek

Vanaf dinsdag 23 juni zal Palazzo del Quirinale vijf dagen per week worden opengesteld voor het publiek. Uiteraard is niet het hele gebouw toegankelijk, het gaat nog altijd om de residentie van de Italiaanse president. De officiële taken en ontvangsten van de president gebeuren op maandag of donderdag, de rest van de week is een bezoek aan het Quirinaal mogelijk van 9.30 u. tot 16.30 u. Bij onverwachte of belangrijke gebeurtenissen zijn er altijd wijzigingen mogelijk.

Er kan worden gekozen uit twee routes. De eerste wordt omschreven als ‘artistiek – institutioneel’, de tweede wordt uitgebreid met een thematisch gedeelte. De laatste toegang tot het paleis heeft plaats om 14.30 u. (voor route 1) en om 13.30 u. (voor route 2). Je moet verplicht reserveren tot vijf dagen voor je bezoek. Bezoekers dienen tenminste 30 minuten vóór het begin van hun wandeling aanwezig te zijn.

De wandelingen worden begeleid door vrijwilligers van de Universiteit Sapienza Roma en Touring Club Italia. De eerste wandeling duurt ongeveer 80 minuten en blijft beperkt tot het gelijkvloers. Die tocht is gratis, op 1,50 euro reserveringskosten na. Schoolgroepen zijn vrijgesteld van die kosten.

De tweede wandeling duurt 2,5 uur, kost 10 euro maar is veel interessanter. Je bezoekt dan ondermeer ook de collectie rijtuigen en de tuinen. Die laatste plek was in principe slechts één namiddag per jaar toegankelijk, namelijk op 2 juni, de verjaardag van de stichting van de republiek. Het Palazzo del Quirinale was tot dusver enkel op zondagvoormiddag te bezoeken.

De bezoekers zullen ook een veiligheidscontrole moeten ondergaan. Rugzakken, koffertjes, trolley’s, flessen, regenschermen, grote elektronische apparaten of fototoestellen zijn verboden. Iedere bezoeker moet zijn of haar identiteitskaart op zak hebben. Ingeval van groepen moeten de opgegeven namen overeenstemmen met de personen die komen opdagen voor de wandeling. Tickets kunnen dus niet worden doorgegeven.

Reserveren kan telefonisch via +39 06 399 67 557 van maandag tot vrijdag van 9 u. tot 13 u. en van 14 u. tot 17 u. en op zaterdag van 9 u. tot 14 u. In Palazza Sant’Andrea, aan de Via del Quirinale 30, bevindt zich een informatiepunt waar ook reserveringen kunnen worden gemaakt. Hier zijn ook brochures en voorlichtingsmateriaal verkrijgbaar.

Online boeken en betalen is eveneens mogelijk en kan gebeuren via deze link.

In een volgende bijdrage brengen we een bezoek aan Palazzo del Quirinale.

Eén reactie to “Palazzo del Quirinale vijf dagen per week open voor publiek”

  1. Lambert Rima Says:

    Ik kan deze tour van harte aanbevelen. Ik heb de lange tour vorig jaar gevolgd op een donderdag voor de namiddag. Je moet wel voorbereid zijn op een lange tocht van tweeenhalf uur in hoog tempo, zonder plaspauze en in ratelend Italiaans. Het Engels zijn deze wetenschappers niet of slecht meester of nemen er niet de tij voor.
    Het meest imposante vond ik de gigantische keramiek verzameling in de voormalige keukens. Echt tienduizenden stuks aan schalen, schotels en borden. Ook de oude uniformen van de lakeien mogen gezien worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.