Italiaanse ministers vergaderen over toekomst pasta

In Rome hebben de Italiaanse ministers vergaderd over manieren om de Italiaanse pasta nieuw leven in te blazen. De dominante positie van de Italiaanse deegwaren wordt immers bedreigd, aldus de Italiaanse regering.

Met een jaarlijkse productie van 3,4 miljoen ton pasta blijft Italië de voornaamste producent. De statistieken van de Europese Unie tonen echter dat de Verenigde Staten (met 2 miljoen ton), Brazilië (1,2 miljoen ton), Rusland (1 miljoen ton) en Turkije (850.000 ton) op de loer liggen.

De vergadering van gisteren, onder leiding van de ministers van Economische Ontwikkeling en Landbouwbeleid, bracht verschillende pistes boven water, zoals de promotie van de pasta in het buitenland, het stimuleren van productie van kwaliteitsvolle tarwe, een onderwijscampagne over de voedingswaarde van pasta en het bestrijden van de prijsschommelingen.

De sector blijft het hoe dan ook nog behoorlijk goed doen. Volgens de Europese statistieken zijn de Italianen nog steeds de grootste consumenten, met jaarlijks 25 kilogram per persoon. Dat is erg ver boven Venezuela (13,2 kg) en Tunesië (12 kg).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s