Rome kreunt onder hittegolf

Italië kreunt momenteel onder zeer hete temperaturen. In heel het land zijn de voorbije dagen temperaturen rond de 40 graden genoteerd, maar door de hoge luchtvochtigheid ligt de gevoelstemperatuur nog een stuk hoger. In twintig Italiaanse steden, waaronder Rome, Milaan, Firenze en Bologna, is een hittewaarschuwing van kracht. Het Italiaanse ministerie van Volksgezondheid heeft aan deze steden een rode stip toegekend, het op één na hoogste alarm. De komende dagen wordt het iets minder warm, al zijn temperaturen van 33 tot 34 graden nog steeds erg hoog. Volgens de Italiaanse pers mag deze maand al worden genoteerd als de warmste juli van deze eeuw.

Wie kan, zoekt zoveel mogelijk de kustgebieden of de bergen op. Toeristen die zich toch nog in steden wagen, laven hun dorst aan de drinkfonteintjes of zoeken verkoeling in musea met airco. De meeste terrassen liggen er verlaten bij en lokken pas ’s avonds laat volk. Ook de dieren hebben het moeilijk. Volgens de landbouwvereniging Coldiretti hebben de Italiaanse koeien sinds het begin van de maand al 50 miljoen liter melk minder geproduceerd. De kippen legden tot 10 procent minder eieren.

3 Reacties to “Rome kreunt onder hittegolf”

  1. Giannidipanni Says:

    En ondanks die hitte hebben we er kilometers gelopen. Van schaduwplek naar schaduwplek weliswaar en bij ieder neusje gestopt om te drinken. Je bent per slot van rekening niet iedere maand in Rome.
    ‘s-avonds in de opera bij Caracalla werd het lekker koel. Genoten van Puccini.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s