Stad Rome komt onder federaal toezicht

Het stadsbestuur in Rome komt onder verscherpt federaal toezicht te staan. De Italiaanse regering heeft genoeg van de schandalen rond de hoofdstad en liet gisteren weten meer controle te willen uitoefenen over het stadhuis. Rome is al maandenlang in de greep van allerlei schandalen rond de zogenaamde ‘Mafia capitale’, waarbij grootschalige omkoopschandalen, geritsel met aanbestedingen en actieve corruptie aan het licht zijn gekomen. Er werden al tientallen arrestaties verricht, een aantal politici zijn eveneens verwikkeld in het schandaal. Daarnaast staat Rome voor de loodzware uitdaging de stad klaar te maken voor de komst van 33 miljoen bezoekers die volgend jaar naar aanleiding van het aangekondigde Jubeljaar zullen afzakken naar de eeuwige stad. Een taak waarvoor Rome momenteel niet klaar is, heeft burgemeester Ignazio Marino eerder al toegegeven..

Dus moet de burgemeester de komende tijd rekening houden met een pottenkijker. Stadsprefect Franco Gabrielli, de vertegenwoordiger van de regering, gaat op een aantal gebieden nauw samenwerken met Marino om verdere problemen te voorkomen. Eén van de vijftien districten van de hoofdstad, waar de badplaats Ostia onder valt, komt zelfs helemaal onder het gezag van de nationale overheid te staan. De maffia zou er naar verluidt volledig geïnfiltreerd zijn. Burgemeester Marino, lid van de centrumlinkse Democratische Partij van premier Matteo Renzi, liet gisteren aan Italiaanse media weten tevreden te zijn over het plan van de regering.

Eén reactie to “Stad Rome komt onder federaal toezicht”

  1. Gianni di panni Says:

    Zouden die maffiosi inmiddels ook al in de Lage Landen zitten? Er gebeuren hier soms ook rare dingen, kijk maar naar dat Fyra treinen debacle.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s