Reusachtig ontbijtevenement in Rome

Zoetebekjes die gek zijn op de chocopasta Nutella moeten ervoor zorgen op 13 september in Rome te zijn. Langs de oevers van de Tiber kan je dan terecht voor een gratis Nutella-evenement dat wordt gelanceerd onder de noemer ‘Buongiorno Entusiasmo’. Op hetzelfde moment wordt in en rond het Nutella-paviljoen en de andere chocoladepaviljoenen op de Wereldexpo in Milaan een soortgelijk evenement georganiseerd, al zal bv. een superlange ontbijttafel langs de oevers van de Tiber in Rome nog net iets indrukwekkender zijn. Als promotie voor het evenement pakte Nutella in Rome zopas uit met een spectaculaire stunt.

Er wordt nog niet echt over gecommuniceerd, maar waarschijnlijk past het evenement in het jubileum van Nutella. In 2005 vierde het merk zijn veertigste verjaardag en organiseerde daarbij het grootste ontbijt ter wereld. In totaal schoven toen 27.854 mensen aan tafel om een broodje met Nutella te eten. Nutella vestigde met dit een ontbijt een record in het Guinness Book of Records. De kans is groot dat ze dit record op 13 september willen verbeteren.

Als promotie pakte Nutella zopas uit met een spectaculaire vertoning in Rome. Vlakbij de Spaanse Trappen zorgden zes acrobaten voor een show op verticaal platform. Goed vastgesjord met veiligheidskabels, slaagden ze erin te ontbijten, uiteraard met grote boterhammen en een enorme pot Nutella in het midden. De acrobatische voorstelling diende louter om het evenement op 13 september te promoten.

De rivieroever kan je die dag bereiken via de Ponte Garibaldi. Het evenement speelt zich af op de Lungotevere Rafaello Sanzio en de Lungotevere degli Anguillara, tot aan het Tibereiland. Er is ook entertainment voorzien in de vorm van optredens en spelmogelijkheden voor het hele gezin. Ferrero, de producent van Nutella, bevestigde reeds de optredens van Daniele Silvestri, Elio e le Storie Tese en Coëz.

Nutella werd in 1964 gelanceerd door Michele Ferrero, die begin dit jaar overleed. Hij was de zoon van de stichter Pietro Ferrero en had na diens overlijden in 1949 de leiding van het bedrijf in handen. Vandaag wordt Ferrero gerund door de derde generatie van de familie. Ferrero produceert 365.000 ton Nutella per jaar, goed voor 1,7 miljard euro omzet. De verkoop groeit jaarlijks met 5% omdat Nutella nog steeds ingang vindt op nieuwe markten.

De Belg eet gemiddeld 1 kilo Nutella per jaar. Om de 2,5 seconde wordt er ergens wereldwijd een pot Nutella verkocht. Het product is verkrijgbaar in 75 landen. De Ferrero-groep heeft 34.000 werknemers in 53 landen. Behalve de hazelnootpasta zijn ook Tic Tac en Ferrero Rocher bekende merken van het bedrijf.i

Nutella bestaat voor 20% uit palmolie, een vet dat steeds vaker wordt gebruikt in de voedingsindustrie. Ferrero heeft zich vorig jaar, samen met onder meer Unilever, Lotus en Vandemoortele, aangesloten bij een alliantie voor duurzame palmolie. De Italiaanse chocoproducent koopt jaarlijks zowat 150.000 ton palmolie in Maleisië.

Een ander ingrediënt van Nutella zijn hazelnoten, grotendeels afkomstig uit Turkije. Ferrero is een slokop wat hazelnoten betreft: het neemt een kwart van de wereldwijde hazelnotenproductie af. Het belangrijkste bestanddeel van Nutella (50%) is gewoon suiker.

Eén reactie to “Reusachtig ontbijtevenement in Rome”

  1. Ik vind die Nutella veel en veel te zoet. Bovendien is al die suiker die erin zit slecht voor je gezondheid, suiker is het nieuwe gif.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s