Paus gaat winkelen in centrum Rome

Het zal je maar overkomen. Je staat als zaakvoerder rustig in je optiekwinkel en opeens stapt de paus in eigen persoon binnen. Aanvankelijk denk je aan een grap met de verborgen camera, maar zodra je de opschudding en het toesnellende publiek naar je uitstalraam ziet rennen met smartphones en fototoestellen in de hand, besef je dat het allemaal echt is. Het overkwam Alessandro Spiezia, die al vele jaren een kleine optiekzaak openhoudt aan de Via dei Babuino, vlakbij Piazza del Popolo.

De winkelier zou al eens eerder een oude bril van de paus hebben hersteld, een ingreep waarvoor hij destijds 5 euro had aangerekend. Maar nu kwam de paus zelf op bezoek om zijn ogen even te laten controleren. De paus is verziend en had alleen maar nieuwe, lichtjes aangepaste glazen nodig.

Alessandro Spiezia had contact met de paus en wilde zonder problemen even naar Vaticaanstad komen. De paus wilde dat niet en koos ervoor om zelf te gaan winkelen. De opticien verzekerde de paus dat de glazen zonder probleem konden gemonteerd worden in zijn oude bril. Die was volgens de winkelier nog in goede staat. Toch heeft de paus een paar nieuwe brilmonturen gepast.

De paus arriveerde met een gewone auto, vergezeld van enkele lijfwachten, voor wie dergelijke uitstapjes een ware nachtmerrie zijn. De komst van zo’n prominente figuur in het centrum van Rome wordt immers meteen opgemerkt en het duurde dan ook niet lang of het nieuws werd doorgestuurd via talrijke sociale media. Dat zorgde al zeer snel voor de toeloop van een kleine menigte, waardoor de bodyguards nog wat benauwder keken.

Paus Franciscus was ondertussen in de winkel rustig brillen aan het passen en trok zich weinig aan van de ophef die hij veroorzaakte. Alles bij elkaar bleef de paus zo’n 40 minuten in de winkel, waarna hij rustig naar buiten stapte en een praatje maakte met de mensen. De inmiddels nog aangegroeide menigte raakte nu helemaal in vervoering. Uiteindelijk vonden de lijfwachten het welletjes en werd de paus met zachte dwang aangemaand toch maar terug in de auto te stappen.

De winkelier was achteraf nogal onder de indruk en moest na het vertrek van de paus even bekomen van deze verrassing van formaat. Een winkelier kan zich waarschijnlijk geen betere reclame dromen dan zo’n bezoek, al was dat op het cruciale moment wel het laatste waaraan Alessandro dacht. Hij liet wel weten dat hij deze gebeurtenis nooit meer zou vergeten. Het is inderdaad een verhaal om aan je kleinkinderen te vertellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.