Premier Matteo Renzi garandeert vlotte organisatie van Jubeljaar in Rome

Volgens Radio Vaticana wordt de voorbereiding van het Jubeljaar in Rome, ondanks het recente aftreden van burgemeester Ignazio Marino, niet in gevaar gebracht. Het stadsbestuur van Rome kreeg eerder al van Vaticaanse verantwoordelijken het verwijt dat het veel te laat was begonnen met de voorbereiding van het Jubeljaar, waarvoor pelgrims uit de hele wereld worden verwacht. Vorige week volgde de aankondiging van het aftreden van de burgemeester van Rome, nadat die in het vizier kwam van de Guardia di Finanza wegens zijn overdreven en onduidelijke onkosten. Het betreft een claim van 20.000 euro. Marino kondigde aan dat bedrag terug te betalen.

Dit weekend volgde de verklaring van de Italiaanse premier Matteo Renzi. Die maakte bekend dat de Italiaanse regering zich actief met de praktische organisatie van het Jubeljaar gaat bezighouden. Die verklaring dient vooral om het imago van Rome in het buitenland wat op te poetsen. Renzi kondigde ‘grote inspanningen’ aan voor het welslagen van het Jubeljaar en verklaarde dat alle betrokken instellingen de nodige steun zullen krijgen.

Renzi heeft er alle vertrouwen in dat het jubeljaar op 8 december zonder noemenswaardige problemen kan starten. Ook de Vaticaanse staatssecretaris, kardinaal Pietro Parolin, laat weten dat de voorbereiding van het Jubeljaar niet in gevaar is. Het stadsbestuur van Rome krijgt van de nationale overheid alvast 30 miljoen euro steun om de dringendste infrastructuurwerken uit te voeren. Ook de oude pelgrimsroutes worden in ere hersteld en krijgen een opknapbeurt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.