Sleutel heilige deur ligt klaar

Aan de Sint-Pietersbasiliek in Rome hebben vier medewerkers van het Vaticaan de muur doorbroken die de zogeheten heilige deur in de basiliek afsluit. Op die manier raakten zij bij de ingemetselde metalen koffer waarin de sleutel voor de deur na het Jubeljaar van 2000 was opgeborgen. De kist bevat tevens de deurklinken van de heilige deur, documenten, munten en herinneringsmedailles van het Jubeljaar 2000. Dinsdagavond vond zowel aan de Sint-Pietersbasiliek als aan die van Sint-Jan van Lateranen een korte plechtigheid plaats. De ceremonie maakt deel uit van de voorbereiding op het komende Jubeljaar dat op 8 december begint. Aan het eind van het Jubeljaar, op 20 november 2016, wordt de deur opnieuw verzegeld en dichtgemetseld.

2 Reacties to “Sleutel heilige deur ligt klaar”

  1. Eigenlijk snap ik dat gedoe met die aflaten evenmin als Luther dat deed. Je kunt dus gewoon moorden, door de heilige deur lopen en alles is weer vergeven? Ik vind dat ze maar eens moeten ophouden met die flauwekul. We leven in de 21ste eeuw matties!

    • Danny Bergmans Says:

      Het is in Mekka en omgeving niet anders hoor. Zie maar naar Parijs wat godsdienstfanatici kunnen aanrichten. Die mannen krijgen in het paradijs naar verluidt ook vergeving en nog een heleboel extra’s. Je hoeft het dus helemaal niet te snappen omdat een gewone mens dat niet kan. En jawel, het is de 21ste eeuw, al zal niet iedereen daar mentaal van overtuigd zijn…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s