Digitale projecties op de gevel van de Sint-Pietersbasiliek

Ter gelegenheid van de start van het door paus Franciscus ingestelde Jubeljaar werd tijdens een plechtigheid ’s avonds zoals we eerder aankondigden ook de nieuwe, feeërieke verlichting met led-lampen van de Sint-Pietersbasiliek aangestoken. Daaraan is de voorbije weken enorm hard gewerkt. Alles moest immers klaar zijn tegen 8 december, de opening van het Jubeljaar. De nieuwe verlichting werd vooraf al een paar keer getest.

Bezoekers werden tussen 19 en 22 uur bovendien verrast door een buitengewone digitale krachttoer, waarbij foto’s van bekende fotografen over de thema’s natuur, de klimaatverandering en onze zorg voor de schepping, op de gevel de koepel van de Sint-Pietersbasiliek werden geprojecteerd.

De artistieke impressie toonde drie uur lang foto’s van ondermeer Sebastião Salgado, Joel Sartore, Yann Arthus-Bertrand, Louie Schwartzberg, Ron Fricke en Steve McCurry. Bezoekers konden zich vergapen zich aan enorme projecties van bedreigde diersoorten zoals leeuwen en tijgers, gecombineerd met natuurtaferelen en foto’s die de gevoeligheid van de planeet voor klimaatveranderingen benadrukken.

De beelden werden begeleid door geluiden uit de natuur. Het kunstproject Fiat Lux: Illuminating Our Common Home zou naar verluidt de komende maanden nog enkele keren worden herhaald, maar data zijn nog niet bekend. Het is algemeen geweten dat paus Franciscus zeer begaan is met de klimaatverandering.

Op de website van het productieteam kan je een filmpje met een aantal hoogtepunten bekijken, samen met nog enkele extra foto’s. De rechtstreekse link naar het filmpje vind je hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s