Nederlander met drone opgepakt aan Colosseum

Een Nederlander met Turkse roots uit Rotterdam is door de politie in Rome opgepakt omdat hij met een drone een filmpje van het Colosseum maakte. Hij moest de drone onmiddellijk laten dalen en werd daarna met vier vrienden afgevoerd naar het politiekantoor, waar zijn achtergrond werd nagetrokken. De man verklaarde dat hij opnames maakte voor een bruiloft. De Italiaanse politie was niet tevreden met die verklaring.

De veiligheidsdiensten in Rome zijn momenteel immers uiterst alert met het oog op mogelijke aanslagen door moslimterroristen. In het historische centrum gelden een heleboel maatregelen. Ook het gebruik van drones is volstrekt verboden. Boven behoort het Colosseum tot één van de mogelijke doelwitten. Het was dus geen slimme zet om net daar capriolen te gaan uithalen met een vliegend toestel.

De vliegtickets en de mobiele telefoons van de Nederlander en zijn vrienden werden grondig onderzocht om te zien of ze contact hadden met moslimextremisten. De 31-jarige dronepiloot kreeg een boete. Het gezelschap is nadien vrijgelaten en dezelfde avond nog terug naar Nederland gevlogen. De drone van de man werd in beslag genomen.

Eén reactie to “Nederlander met drone opgepakt aan Colosseum”

  1. Bernard Van Daele Says:

    Van het Colosseum moeten ze afblijven …!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.