Nieuwe reisgids voor Rome met digitale planner

Met ‘360° Rome’ is na een aantal andere steden en regio’s ook Rome aan de beurt. Een mooi klassiek reisboek op papier vormt de basis, maar daarbij horen ook enkele snufjes voor de moderne toerist, zoals een digitale reisplanner (via het internet) en een smartphone-app. Met de gids kan je een persoonlijk reisprogramma samenstellen volgens je eigen interesses. Interessant om weten is dat de Rome-uitgave in deze reeks werd samengesteld door Luc Verhuyck, die heel wat Italië-liefhebbers zullen kennen van zijn anekdotische reisgidsen over Rome, Firenze en Venetië. Voor wie deze boeken kent, weet dat ook deze ‘360’-uitgave net iets kwalitatiever zal zijn dan veel andere Rome-reisgidsen die jaarlijks verschijnen.

‘360° Rome’ is een rijk geïllustreerde reisgids met veel praktische informatie. Omwille van de praktische aanpak is Rome verdeeld in zes wijken: het centrum, het noorden van het centrum, het zuiden van het centrum, enz.). Na een deel met praktische informatie (nuttige adresssen, openingsuren, sluitingsdagen, tarieven, links naar websites, …) krijg je suggesties voor wat je in de stad kan doen wanneer je er twee, drie, vier, vijf, … dagen verblijft.

Behalve bezienswaardigheden, die de kern van de gids uitmaken, staan er per wijk ook adressen in van hotels en restaurants, cafés en ijssalons, kom je te weten wat er zoal aantrekkelijk is voor kinderen, waar je leuk kan winkelen, waar zich de beste uitgaansmogelijkheden bevinden, wat gratis is of hoeveel entree er dient betaald te worden. In het boek staan tal van plattegrondjes, er is een handig register opgenomen en bovendien werd een groot uitneembaar plan van Rome bijgevoegd.

Dezelfde thema’s komen ook weer terug op de website, eigenlijk een digitale planningstool: www.360gradenreisgids.com. Je kan aangeven wanneer je vertrekt, hoelang je blijft en wat je interesses zijn. De reisplanner stelt dan per dag een passend programma samen. Ja kan het reisschema uitprinten, delen met vrienden of naar je smartphone downloaden. Met de app kunnen reizigers hun persoonlijke programma op een kaart met gps-ondersteuning gebruiken.

Met ‘360° Rome’ is Luc Verhuyck niet aan zijn proefstuk toe. Bijna 25 jaar lang begeleidde en gidste hij laatstejaarsleerlingen op hun ‘grand tour’, de traditionele reis naar de cultuurschatten van Italië als bekroning van hun opleiding. Daaruit ontstonden tot nu toe drie succesvolle anekdotische reisgidsen voor Rome, Firenze en Venetië. Deze boeken groeiden uit tot ware bijbels voor reisbegeleiders naar de genoemde steden. Luc Verhuyck begeleidt nog steeds cultuurreizen naar Rome, Firenze, Venetië en Napels en omgeving en geeft daar ook lezingen over. Momenteel werkt hij aan een boek over Napels.

360° Rome
Auteur: Luc Verhuyck
Formaat: 16 cm x 19 cm
Aantal pagina’s: 368
Uitgever: Uitgeverij Lannoo
EAN 9789020970845
Prijs: 22,99 euro.
Verkrijgbaar in de boekwinkel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s