Pompeï opent zes gerestaureerde woningen voor publiek

In Pompeï zijn zes prachtig gerestaureerde woonhuizen uit het Oude Rome heropend voor bezoekers. Dat gebeurde in aanwezigheid van premier Matteo Renzi. De zes woningen “zullen verbluffen, verrassen en beroeren”, beloofde Renzi bij de inhuldiging, terwijl hij details aanhaalde die bij de opgravingen aan het licht waren gekomen, zoals een deur die op slot gedaan was door een eigenaar die dacht dat hij na de vulkaanuitbarsting nog zou terugkeren.

“De stad uit de Romeinse oudheid, die de jongste tijd negatief in het nieuws kwam met herhaaldelijke instortingen, doet voortaan van zich spreken vanwege het succes van het restauratieprogramma. Het is de gelegenheid om te herhalen dat Italië in staat is ‘basta’ te zeggen tegen halfslachtig werk”, aldus Renzi.7

Pompeï, versteend in de tijd door de as van de Vesuvius, is de tweede toeristische trekpleister van het land, na het Colosseum in Rome. De site lokte in 2014 liefst 2,7 miljoen bezoekers. Na een reeks schandalen waarbij aardverschuivingen, instortingen, kruimeldiefstallen en maffieuze plunderingen elkaar opvolgden, werd twee jaar geleden een programma van 130 miljoen euro gelanceerd om de site onder handen te nemen. Renzi beloofde dat de restauratie op 24 augustus 2017 klaar zal zijn. Dat is op de verjaardag van de beruchte vulkaanuitbarsting (24 augustus 79).

2 Reacties to “Pompeï opent zes gerestaureerde woningen voor publiek”

  1. Hansoli Says:

    Italië is hard op weg weer een normaal land te worden. Kunnen we die ontluisterende en beschamende periode Berlusconi hopelijk voorgoed achter ons laten.

  2. Bernard Van Daele Says:

    Molto bene !!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s