Jubeljaar lokt (nog) niet de grote massa

De horecasector in Rome meldt dat het Heilige Jaar dat door paus Franciscus is uitgeroepen en sinds 8 december gestart is, nog niet de verhoopte bezoekersstroom op gang brengt. Volgens Federalberghi Roma, de vereniging van hoteluitbaters in Rome, lag het aantal hotelgasten dat tussen Kerstmis en Nieuwjaar in Rome verbleef zelfs enkele procenten lager dan tijdens de jaarwisseling van 2014.

Voorzitter Giuseppe Roscioli meent dat vele gewone toeristen werden afgeschrikt door de vrees voor de overlast als gevolg van het Jubeljaar. Sinds de aanslagen in Parijs is er ook angst voor terreuraanslagen. De voorzitter van Federalberghi verwacht dat het aantal pelgrims en toeristen in Rome de komende maanden niet betekenisvol zal stijgen. Het is natuurlijk mogelijk dat de grote stroom bezoekers nog op gang moet komen. Rome is nu eenmaal aantrekkelijker in het voorjaar, al was het maar om al eens een terrasje te kunnen doen.

Eén reactie to “Jubeljaar lokt (nog) niet de grote massa”

  1. Hansoli Says:

    Daar ben ik het niet mee eens! Rome is aantrekkelijk van januari t/m december. Ik heb er afgelopen november nog uren in de zon gezeten. Bovendien zijn er met regen ook talloze musea, exposities en kerken te bezichtigen. Als je buiten de toeristenstromen gaat is het er ook heerlijk rustig, zoals op de Via Appia Antica.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.