Dinner in the Sky komt naar Rome

Het concept Dinner in the Sky was al in meer dan veertig landen uit te proberen en eindelijk komt dit bijzondere eetconcept in hogere sferen van 15 tot 30 september ook naar Rome. De aanpak blijft hetzelfde. Aan een enorme tafel zijn 22 zitjes beschikbaar. De gasten worden goed en veilig vastgesnoerd en vervolgens wordt het geheel samen met een topkok en zijn materiaal omhoog getild met een enorme hijskraan.

Afhankelijk van het hijsmaterieel dat wordt ingezet bedraagt de hoogte waarop de tafel in de lucht bengelt zo’n 40 tot 50 m. In Rome zullen de gasten tafelen op die laatste hoogte. Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat dit best wel aardig hoog is. De kraan wordt opgesteld in de Città dell’Altra Economia aan de Largo Dino Frisullo in de wijk Testaccio.

Er zijn verschillende formules beschikbaar, al zal de dag zoals vaak op andere locaties gebeurde, volledig worden ingevuld. Dat betekent dus dat je kan kiezen voor een (ontbijt)brunch, een lunch of een compleet avondmaal.

Daarnaast zal je natuurlijk niet enkel in de watten worden gelegd door een bekende topkok waarmee je eigenlijk samen aan tafel zit, je krijgt er in Rome natuurlijk tegelijk ook een fantastisch uitzicht bij over niet enkel de wijk Testaccio, maar ook de Tiber, de Sint-Pietersbasiliek, het Vittoriano, het Colosseum en nog vele andere bekende blikvangers in onze favoriete stad.

Voor Rome konden al enkele grote chefs worden gestrikt om te koken op 50 m hoogte. Ze treden daarmee in de voetsporen van Belgische en Nederlandse topchefs, zoals Pierre Wynants en Sergio Herman.

Romeinse koks die al zeker zullen deelnemen aan dit culinaire evenement zijn Heinz Beck (La Pergola), Cristina Bowerman (Glass Hostaria), Iside De Cesare (La Parolina), Roy Caceres (Metamorfosi), Luciano Monosilio (Pipero al Rex) en Daniele Usai (Il Tino). Het lijstje wordt de komende maanden nog aangevuld. September is nog veraf, maar de ticketverkoop is al begonnen en loopt reeds erg vlot.

www.dinnerinthesky.it

Eén reactie to “Dinner in the Sky komt naar Rome”

  1. Ik zit geloof ik liever 50 meter onder de grond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s