Paus Franciscus vertolkt zichzelf in langspeelfilm

Paus Franciscus zal als eerste paus ooit meespelen in een langspeelfilm. Hij zal zichzelf vertolken in de religieuze familiefilm Beyond the Sun. Dat schrijft het Amerikaanse filmvakblad Variety. De film, die geproduceerd zal worden door Ambi Pictures, wordt omschreven als een ‘avonturenfilm voor gezinnen, gebaseerd op het testament’. De paus wil met zijn acteerdebuut de boodschap van Jezus overbrengen op kinderen. De voorbereidende opnamen starten binnenkort in Rome en elders in Italië. Ambi Pictures zal vanuit Los Angeles de film wereldwijd verdelen.

De Ambi Group is in een snel tempo bezig een plaats in Holllywood te veroveren. De investeerdersgroep beschikt over een werkkapitaal van meer dan 200 miljoen dollar. Recent werd ondermeer een remake van Christopher Nolan’s film Memento aangekondigd. Ambi Pictures heeft ook de rechten van enkele honderden films in bezit, waaronder kaskrakers of cultfilms zoals Cruel Intentions, Donnie Darko, End of Watch, Ides of March, Hit & Run, The Mexican, Parkland, Rush, Sliding Doors, Snitch, Undefeated en The Way Back om er slechts enkele te vermelden.

“We zijn enorm enthousiast en dankbaar dat het Vaticaan wil deelnemen aan deze film. Het is meer dan een film voor ons, het is een boodschap, en er is niemand beter dan de paus om een belangrijke sociale en spirituele boodschap te brengen. Het is een grote eer voor ons om de mogelijkheid te hebben om samen te werken met de paus om zo de bekendheid van zijn boodschap te verspreiden. We zullen een film maken waarop alle betrokkenen trots kunnen zijn. Alle families die deze film zullen zien, zullen naast geëntertaind ook (geestelijk) geraakt worden”, verklaren coproducent Andrea Lervolino en Monika Bacardi, medeoprichter van Ambi Pictures.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s