Rome in de ban van pater Pio

Het kerkelijke Jubeljaar staat de komende dagen volledig in het teken van de heilige pater Pio (1887-1968). Zijn lichaam is vandaag vanuit het heiligdom in San Giovanni Rotondo, een plaats in de regio Puglia, in de provincie Foggia, overgebracht naar Rome. Langs de route stonden duizenden gelovigen. De relieken van pater Pio, die in Italië enorm wordt vereerd, zal de komende dagen naar verwachting honderdduizenden extra gelovigen naar Vaticaanstad lokken.

Het lichaam van de heilige pater kapucijn kwam omstreeks half vijf vanmiddag aan in de basiliek van San Lorenzo fuori le mura (ook bekend als San Lorenzo al Verano) in Rome. De reis liep anderhalf uur vertraging op door de massale belangstelling van gelovigen langs de route tussen San Giovanni Rotondo en Rome. Het is de eerste keer dat het lichaam van Pater Pio buiten San Giovanni Rotondo wordt opgebaard. De tijdelijke verplaatsing heeft plaatsgevonden op verzoek van paus Franciscus. Volgens mgr. Rino Fisichella wilde de paus dat, omdat “de aanwezigheid van zijn lichaam een kostbaar teken zal zijn voor alle missionarissen en priesters, die kracht en steun zullen vinden”.

Morgen wordt het lichaam van pater Pio samen met het lichaam van de heilige Leopold Mandic (eveneens een kapucijn) overgebracht naar de kerk van San Salvatore in Lauro, niet ver van de Engelenburcht. Van daaruit zullen de lichamen van beide heiligen vrijdag in processie worden overgebracht naar de Sint-Pietersbasiliek. Op zaterdag vindt een speciaal jubileum van gebedsgroepen van Pater Pio plaats in het Vaticaan. De paus zal dan vertegenwoordigers van gebedsgroepen van pater Pio in audiëntie ontvangen.

Naar aanleiding van de ‘pater Pio-week’ zijn de veiligheidsmaatregelen in Rome opnieuw opgevoerd. Elke dag zullen er 800 extra agenten op de been zijn en bij de processie op vrijdag en het jubileum op zaterdag zullen er meer dan 1000 extra agenten in de stad actief zijn. Op donderdag 11 februari wordt het lichaam van pater Pio eerst overgebracht naar zijn geboorteplaats Pietrelcina, een kleine gemeente in de provincie Benevento in de regio Campania, alvorens terug te keren naar San Giovanni Rotondo in Puglia.

Eén reactie to “Rome in de ban van pater Pio”

  1. Giannidipanni Says:

    En recht tegenover de San Salvatore, aan de Via dei Coronari, heb je de heerlijke Gelateria del Teatro. Ik beveel menta ed ananas aan, met lampone e salvia.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s