Ryanair schroeft activiteiten in Italië terug

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft beslist om het komende najaar zijn activiteiten in Italië terug te schroeven. Directe aanleiding is de forse verhoging van de belasting die vertrekkende passagiers sinds 1 januari moeten betalen. De vertrekbelasting ging met zowat veertig procent omhoog. Ryanair had al eerder gedreigd de activiteiten in Italië af te bouwen als de maatregel werd doorgevoerd. De maatschappij doet dat nu ook effectief.

Daardoor zullen vanaf oktober geen toestellen meer gebaseerd worden in Pescara en Alghero op het eiland Sardinië. In totaal zullen in Italië zestien routes sneuvelen, de luchthaven in Crotone (in de regio Calabrië) zal zelfs geen Ryanair-verbindingen meer hebben. Op dit moment zijn er nog binnenlandse vluchten naar Milaan Bergamo, Pisa, Rome Ciampino en Rome Fiumicino. De verminderde capaciteit zal verplaatst worden naar de basissen in Rome en Milaan, terwijl de vliegtuigen voortaan ingezet zullen worden in Portugal, Griekenland en Spanje. Volgens Ryanair staan er zeshonderd jobs op de helling.

Na een recordjaar voor het toerisme in Europa en een potentieel sterk jaar in het verschiet, heeft de Italiaanse overheid zichzelf in de voet geschoten door de passagierstaksen met ongeveer veertig procent op te trekken om voormalige Alitalia-piloten te onderhouden. Door die beslissing is Italië nu een onaantrekkelijke bestemming voor maatschappijen en reizigers geworden, klinkt het hard bij David O’Brien, de chief commercial officer van Ryanair.

Nu toeristen het Midden-Oosten en Noord-Afrika vermijden, heeft Italië landen zoals Spanje, Portugal en Griekenland een gouden kans gegeven om te groeien. Die bestemmingen zijn volgens O’Brien veel kostenefficiënter voor toeristen die naar het Middellandse Zee-gebied willen reizen. Ryanair doet daarom een oproep aan de overheid om deze verhoging alsnog te annuleren en om in een dringende dialoog de Italiaanse toeristische sector, luchtvaart en jobs te redden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s