Street art wordt steeds populairder in Rome

We hadden het al eerder over street art in Rome, toen we het opmerkelijke werk van kunstenaar Blu even in de kijker plaatsten. Sommige mensen beschouwen dit louter als veredelde graffiti, maar in sommige steden, waaronder Rome, is deze bezigheid uitgegroeid tot een ware kunstvorm. Al moet je natuurlijk wel de locaties weten waar ze te vinden zijn. De Duitse filmmaker Benjamin Messina heeft in september en oktober in Rome gedurende drie dagen video-opnames en foto’s gemaakt van alle street art die hij kon vinden in. Het eindresultaat is te zien in een mooi filmpje dat je online kan bekijken.

Benjamin Messina is al lang een fan van street art. Tijdens zijn laatste reis naar Italië ontdekte hij dat Rome behalve een fantastisch aanbod aan cultureel erfgoed ook een heel grote street art-scène heeft en dat die ook volop aandacht krijgt. Messina maakte dankbaar gebruik van een handige flyer met de voornaamste hoogtepunten van street art in Rome dat werd uitgegeven door Turismo Roma en die je overigens ook gratis kan downloaden.

Daarnaast maakte de filmmaker gebruik van de app Street Art Roma waarmee hij snel door de stad kon navigeren op zoek naar de mooiste werken. De app is beschikbaar voor zowel het Android- als het Apple-platform.

Het hoeft niet te verwonderen dat de meeste street art te vinden is in de Romeinse buitenwijken en niet in het historische centrum. Daardoor ontdekken veel toeristen deze kunstvorm amper of zelfs helemaal niet. Daarom vormt deze street art een mooie gelegenheid om een stukje van deze buitenwijken te leren kennen. Het resultaat van Messina’s filmwerk biedt zoals gezegd een mooi overzicht van de fraaiste street art in Rome, al gaan sommige beelden wel bijzonder snel voorbij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.