Noorse luchtvaartmaatschappij Norwegian opent basis in Rome Fiumicino

De Noorse lagekostenluchtvaartmaatschappij Norwegian.com opent vanaf het nieuwe zomerseizoen, dat op 27 maart begint, een nieuwe basis op de luchthaven van Rome Fiumicino. Van daaruit zal de luchtvaartmaatschappij zeven routes uitvoeren. De opening zorgt volgens een bericht van Norwegian voor een zestigtal jobs in Rome, voornamelijk piloten en cabinepersoneel. Vanuit Rome zal Norwegian naar de volgende steden vliegen: Bergen, Oslo (Noorwegen), Kopenhagen (Denemarken), Stockholm, Göteborg (Zweden), Helsinki (Finland) en Londen Luton (Verenigd Koninkrijk).

Het wordt de vijftiende Europese basis voor Norwegian, maar de eerste in Italië. Daarnaast heeft de maatschappij ook nog basissen in Fort Lauderdale, New York en Bangkok voor de langeafstandsvluchten. Volgens een woordvoerder van Norwegian zal deze eerste Italiaanse basis in Fiumicino een belangrijke strategische rol gaan spelen in de toekomstige uitbreidingsplannen.

Het hoofdkantoor van Norwegian bevindt zich in Fornebu, bij de vroegere luchthaven, direct ten zuiden van Oslo. De basis is Gardermoen, de luchthaven van Oslo. De maatschappij werd in 1993 opgericht onder de naam Norwegian Air Shuttle. Oorspronkelijk vloog het bedrijf vooral in opdracht van Braathens op lijnen in het westen van Noorwegen. Daarbij werd gebruikgemaakt van de Fokker 50.

In 2002 werd het beleid gewijzigd. Het bedrijf presenteert zich sindsdien als lagekostenmaatschappij. De merknaam is daarbij gewijzigd in Norwegian.com. Tegenwoordig wordt gevlogen met de Boeing 737, zowel op binnenlandse bestemmingen als op populaire Europese bestemmingen. Recent, op 25 januari 2016, werd bekendgemaakt dat Norwegian.com een bestelling plaatste voor 122 Boeings 737 en 100 Airbus A320 Neo’s. Ze zullen vanaf dit jaar geleidelijk worden geleverd. Met een waarde van ruim 16 miljard euro was het de grootste order in de Europese luchtvaartgeschiedenis. Eerder had de maatschappij al zes Boeing 787-8 Dreamliners besteld.

Eén reactie to “Noorse luchtvaartmaatschappij Norwegian opent basis in Rome Fiumicino”

  1. Giannidipanni Says:

    Dat is handig. Kunnen we voortaan via Oslo naar Rome.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s